Gospodin Alojz – zagrebačka adventska “posvuduša”

zbt_advent_15_1Popularna i međunarodno nagrađivana mobilna aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba “Zagreb Be There” dobila je nove adventske sadržaje, a glavna je zvijezda gospodin Alojz, dobri duh zagrebačkog Božića.

Uz pomoć aplikacije, u posebnoj novoj ruti Foodie Zagreb, Alojz posjetiteljima Zagreba otkriva gdje okusiti najbolje tradicionalne blagdanske zalogaje. On osim toga posjećuje događanja, druži se s ljudima, zna gdje je najbolje slavlje, a sve dogodovštine bilježi i objavljuje putem društvenih mreža. Tako je tijekom adventskog razdoblja preuzeo Instagram profil zagrebačke Turističke zajednice. “Alojz je zagrebačka adventska posvuduša”, tako ga je opisao Nikola Žinić, jedan od kreatora aplikacije.

zbt_advent_15_3Novost u aplikaciji je i ruta Christmas Heritage koja posjetitelje upoznaje s tradicijom slavljenja Božića u Zagrebu. Na ovoj se ruti nalaze mnogobrojne sakralne lokacije poput Katedrale ili kapelice Sv. Dizma kao i događanja poput Božića starog Zagreba, Festivala božićnih kolača i kolačića ili izložbe Advent u Hrvatskoj kući. Ruta Advent Zagreb kao i prošle godine posjetitelje vodi kroz zanimljive adventske lokacije u gradu – Ledeni park, Advent na Zrinjevcu, Fuliranje i druge. Kao i do sada, korisnici aplikacije mogu osvojiti nagradu ako se putem pametnog telefona prijave na svakoj lokaciji pojedine rute, a nagrada je “Zagreb Be There” šalica za tople napitke.

“Zagreb Be There” mobilna je aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba nastala u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog koja posjetiteljima grada predlaže različite tematske puteve za obilazak grada uz pomoć pametnih telefona. Među njima su i neke skrivene, manje razvikane zanimljivosti u gradu, kao i mogućnost osvajanja nagrada.

Više o aplikaciji potražite OVDJE.