Httpool u partnerstvu sa SoMo Borcem potiče napredak digitala u regiji

Partnerstvo proizlazi iz želje za dodatnim razvojem digitalne ekonomije te promoviranja digitalnog marketinga, dok SoMo Borac od ove godine postaje centralno mjesto za razmjenu znanja, najnovijih trendova koji mijenjaju tržište te primjera dobre prakse iz kojih svi mogu učiti.

Httpool, predstavnik vodećih digitalnih medijskih platformi u Hrvatskoj i regiji, najavio je sponzorstvo SoMo Borca, jednog od najvećih i najrelevantniji digitalnih marketinških događanja u regiji koji se ove godine po prvi puta održava u Zagrebu.

Prirodno partnerstvo sa SoMo Borcem u Httpoolu vide kao priliku za jačanje regionalnog znanja, s ciljem maksimiziranja povrata investicije oglašivačima.

Na globalnoj razini, Httpool je aktivan dionik digitalnog ekosustava, te kao zastupnik vodećih digitalnih medijskih platformi poput Twittera, Facebooka, Spotifya, Snapchata, Digital Turbinea, oglašivačima, bilo da su to agencije ili brendovi, djeluje kao partner u oglašavanju na navednim platformama. Kroz SoMo Borca, ali i special mention by Httpool nagradu, želimo nastaviti razvijati svijest o važnosti visokih standarda performance marketinga u regiji. Fokus bi trebao biti na odnosu uloženog i dobivenog za oglašivače, a smotra najboljih praksi, kakvu nudi SoMo Borac, izvrsna je prigoda za edukaciju i razmjenu iskustva pri korištenju integriranih performance rješenja, koja uključuju praćenje, optimizaciju i integraciju raznih alata. Veseli nas biti dijelom  centralnog mjesto za cijelu digitalnu zajednicu – od agencija i njihovih klijenata do  digital native businessa, start upova i medija, naglašava Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorica Httpoola Hrvatska.

U skladu s poslovnom strategijom, koja uključuje kontinuiranu podršku i edukaciju partnera, Httpool kao dio Aleph grupe razvija i platformu na kojoj će 50 tisuća globalnih stručnjaka, što uključuje i našu regiju, imati priliku educirati se u performance marketingu na društvenim mrežama koje Httpool zastupa.

SoMo Borac se dodjeljuje već desetu godinu zaredom, a u žiriju sjedi velik broj digitalnih stručnjaka iz vodećih oglašivačkih agencija, startupa i medija iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Nagrada je sveukupno 14, a dodjeljuju se u dvije različite skupine. Prva je SoMo Advertising, koja se sastoji od deset kategorija i okuplja zajednicu stručnjaka za digitalni marketing iz cijele regije. Uključuje startupe, agencije i druge tvrtke. Druga, SoMo Media, fokusirana je na digitalno izdavaštvo, a žiri se sastoji od stručnjaka iz najvećih medijskih kuća u regiji.

Partnerstvo s Httpoolom došlo je prirodno i dalo nam veliki vjetar u leđa. Ove smo godine SoMo Borac podigli na višu razinu kako bi postao platforma za razmjenu stručnog znanja, trendova koji oblikuju tržište i primjera dobre prakse. Vjerujemo da je upravo razmjena znanja ključ napretka digitala u regiji, a tu viziju dijeli i Httpool koji također razvija platformu za stručne performance edukacije iz kojih ćemo svi imati priliku dodatno proširiti svoja znanja, dodaje Ružica Vrdoljak Ličina, izvršna direktorica SoMo Borca.

Ovogodišnja dodjela SoMo Borac nagrada održat će se u Zagrebu 11. studenoga 2022.