HUOJ: Sanja Srnavka komunikatorica godine

Stručni žiri za dodjelu godišnje nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću na čelu s predsjednicom Mirelom Holy te dopredsjednikom Mariom Aunedi Medekom, odabrao je gospođu Sanju Sarnavku za Komunikatoricu godine u 2012. godini.

IMG_4695Stručni žiri za dodjelu godišnje nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću na čelu s predsjednicom Mirelom Holy te dopredsjednikom Mariom Aunedi Medekom, odabrao je gospođu Sanju Sarnavku za Komunikatoricu godine u 2012. godini.

„Gospođa Sanja Sarnavka je kao dugogodišnja predsjednica i predstavnica Udruge B.a.B.e. ostavila značajan trag svojim aktivnostima u službi zaštite ljudskih prava i sprečavanja nasilja nad ženama. Prošle godine Sanja Sarnavka je putem javnih kampanja Udruge B.a.B.e. sustavno, transparentno i komunikacijski jasno nastavila raditi na promjeni načina razmišljanja o ljudskim pravima, pravima žena te je kontinuirano upozoravala na problematiku apsurdnosti i neljudskosti zdravstvenog sustava koji onemogućuje adekvatnu potporu i pomoć. Suočena s teškom bolešću, Sanja Sarnavka je i sama postala protagonistica priče temeljem koje je uspjela apostrofirati borbu malog čovjeka s birokracijom. Ono što posebno pobuđuje pažnju jest da gospođa Sarnavka od tog javnog istupa nije imala koristi, već je željela ukazati na anomalije i propuste pa i apsurdnosti u funkcioniranju sustava.“, istaknula je Mirela Holy o dobitnici nagrade.

Prilikom uručenja nagrade za Komunikatoricu godine, gđa Sarnavka je izjavila: „Lijepo je i ugodno doznati da si nagrađena za nešto što je činjeno bez ikakvog predumišljaja. Posebno je dobro što do trenutka saznavanja o dobivanju nagrade nisam imala pojma da itko razmatra i moje govorenje u javnosti s profesionalnog motrišta. Kao aktivistkinja odlučila sam se za sudjelovanje u javnom prostoru sa željom da građanke i građani znaju da postoje ljudi i organizacije kojima su pravda i poštivanje ljudskih prava važniji od svega drugog. Ukoliko sam barem dijelom u tome uspjela, ako se moje govorenje prepoznaje kao iskreno i uvjerljivo, ne mogu ne biti zadovoljna. Zahvaljujem se Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću što je moje govorenje ocijenjeno relevantnim i kvalitetnim. To budi nadu i potiče na daljnje angažiranje i još gorljiviji aktivizam.“

Nagrada Grand PRix dodjeljuje se šestu godinu zaredom kao priznanje za osmišljavanje i provedbu strateških komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtkama, vladinim institucijama i tijelima lokalne uprave i samouprave, nevladinim udrugama, agencijama za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću te pojedincima za izvrsnost u stručnim ostvarenjima. Pored predsjednice i dopredsjednika, ovogodišnji stručni žiri čine: Davor Denkovski, Ljiljana Hećimović, Olivera Međugorac, Ljudmila Bratko, Goran Pivarski, Violeta Colić, Daria Mateljak, Boris Hajoš i Mato Brautović. Hrvatska udruga za odnose s javnošću raspisuje natječaj za nagradu Grand PRix za 2011./2012. od ponedjeljka 28. siječnja 2013. za sve komunikacijske projekte realizirane u razdoblju od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2012.