HURA sa svojim agencijama članicama uspješno održala prvo virtualno okupljanje

Na konferencijskom pozivu koji je u petak popodne okupio više od 50 sudionika, Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) poslušala je komentare svojih članica te su zajedno prokomentirali aktivnosti i inicijative kojima se HURA aktivno bavila tijekom zadnja dva tjedna.

Svi članovi HURA-e složili su se oko sadržaja dopisa kojim će se HURA obratiti svim relevantnim institucijama i akterima radi uvođenja mjera neophodnih za opstanak industrije i dobre gospodarske slike. Sadržaj dopisa rezultat je ankete koju je HURA provela među svojim članicama početkom tjedna. Zbog pozitivnih komentara i dinamike situacije, anketa će se među članicama HURA-e provoditi više puta tjedno kako bi sve informacije uvijek bile aktualne i relevantne.

Poziv je rezultirao i osnivanjem tri radne skupine koje fokusirati na institucije, zauzimanje za struku te dobre prakse.

Povodom poziva, Anđela Buljan Šiber, Predsjednica Uprave HURA-e izjavila je: Solidarnost je na djelu sa svih strana – članice HURA-e stalno se javljaju i nude pomoć. Ovih je dana konstanta razmjena mišljenja: kako pomoći klijentima, koji su primjeri dobre prakse, što sve može pomoći u ovakvoj neizvjesnoj situaciji. HURA-in tim i članice ovih su se dana zajedno maksimalno aktivirali kako bi radili na očuvanju industrije tržišnih komunikacija, ali i svih drugih naših suradnika i sudionika tržišta. Zajedno smo sastavili dopis institucijama, a u tijeku je izrada brojnih materijala koji će koristiti mnogima u industriji, ali i izvan nje.

Brojne aktivnosti kojima se HURA od početka ove nepredvidljive situacije bavi uz podršku svojih članica uključuju: aktivno praćenje stanja u industriji, očuvanje likvidnosti i stabilnost agencija kroz kreiranje seta rješenja kojima se pristupa institucijama i traži donošenje mjera koje će pomoći članicama kao poduzetnicima koji djeluju u komunikacijskoj industriji; komunikaciju prema klijentima, praćenje stanja u Europi neprestanom komunikacijom s kolegama iz Europe o regulativi u industriji i izvan regionalnih granica; edukaciju i informiranje; pravne savjete; razmjenu iskustava unutar Udruge te poticanje članica na komunikaciju putem medija koji prate struku.

Poziv je završio na pozitivnoj noti, s razmjenom iskustva o podizanju timskog duha i kolektivnim nazdravljanjem – jer smo složni u tome da smo zajedno jači.