HURA snažno podržava novi set mjera za pomoć gospodarstvu, koji je danas prihvaćen i u Saboru

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) snažno podržava usvajanje novog seta mjera za pomoć gospodarstvu koji je prije nekoliko dana predložila Vlada RH, a Hrvatski sabor danas i prihvatio.

Mjere koje su danas usvojene podudarne su s tri velika zahtjeva koja je uputila HURA, a čije će provođenje biti presudno za održavanje komunikacijske industrije.

Nastavak aktivnosti industrije tržišnih komunikacija i svih povezanih djelatnosti omogućit će očuvanje radnih mjesta u cijelom lancu – od proizvođača odnosno oglašivača, preko agencija koje se bave tržišnim komunikacijama do medija. U trenutcima kad komunikacija vezana za zaštitu zdravlja građana i održavanje gospodarske aktivnosti uvelike ovisi upravo o njima, ključno je održati stabilnost. Stoga još jednom pozdravljamo podršku dužnosnika i države svim oblicima gospodarske djelatnosti koji se mogu održati u uvjetima pandemije bez ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana Republike Hrvatske jer životi, iako se trenutno odvijaju u bitno otežanim okolnostima, ne smiju stati, izjavila je predsjednica HURA-e Anđela Buljan Šiber.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

HURA već 20 godina djeluje u interesu čitave grane gospodarstva – komunikacijske industrije – te okuplja 40 tvrtki s više od tisuću zaposlenika čiji ukupni godišnji prihod od oko 1,5 milijarde kuna predstavlja 75 posto ukupnih domaćih marketinških budžeta u Hrvatskoj. Zahtjeve koje je HURA uputila Vladi nakon prvoga seta podržali su i Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca te Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.