iProspect je pojačao svoju poziciju kao digital first performance agencija

Dentsu integrira performance agenciju iProspect i media agenciju Vizeum kako bi kreirali novu agenciju pod primarnim vodstvom iProspecta. S te dvije agencije, dentsu spaja strategiju za medije, planiranje te iskustvo za gradnju brenda koje dolazi iz Vizeum-a s iProspectovim znanjem vezanim za digital te poznavanje target skupine.

Klijenti će imati pristup znanjima i iskustvima iz obje agencije, sve zahvaljujući jednom integriranom timu koji će voditi put ka novom teritoriju građenja brenda tako što će im pružiti digital strategije potkrijepljene statistikama i analizama na svakom koraku za sve njihove potrebe.

Novi iProspect omogućit će klijentima fleksibilnost stvaranja specijaliziranih timova pomoću resursa koje će imati na raspolaganju.

Klijenti će dobiti pristup novim, točnijim uvidima u ciljnu skupinu, integriranim i efektivnijim strategijama, točnijem planiranju i aktivaciji planova te najboljim poslovnim rezultatima.

Novi integrirani model iProspecta vodit će Global President Amanda Morrissey, spajajući više od 8000 media i performance specijalista iz 93 globalna tržišta.

Lokalno u Hrvatskoj, iProspect je pod vodstvom Marka Jambrešića.

“U iProspectu smatramo da je brend bitan za učinak, a isto tako da je učinak bitan za brend.

Radimo s mnoštvom klijenata u Hrvatskoj po ovom principu i znamo da on djeluje vrlo dobro. iProspect Hrvatska raste posljednjih nekoliko godina, to se vidi po tome što smo na primjer ostvarili najširu mrežu premium programmatica u Hrvatskoj, a očekujemo da ćemo rasti još i više s novim pogledom na brending u 2021. godini.”

COO dentsu Hrvatska Vjeko Srednoselec kaže: “Svako planiranje danas treba uzeti u obzir da se korisničko putovanje i izgradnja njihovih brendova događa jednim dijelom u digitalnim, drugim dijelom u offline kanalima. Trenutno živimo u svijetu u kojem se ta dva elementa ne smiju odvajati ili kupovati odvojeno.

Naši klijenti su sada još više u centru svih planiranja. Na taj način im donosimo više mogućnosti kako bi imali što bolje iskustvo.”

dentsu international postavlja svoje vodstvo u 6 brendova. Pored iProspecta, tu su još agencije Carat i DentsuX, uz creative agencije dentsumcgarrybowen, Isobar te Merkle – performance i customer experience management agenciju.