Jedan od najboljih oglašivača svijeta Matt Biespiel na Danima komunikacija poručio kako brend mora imati karizmu

Osvajač 88 Cannes Lionsa na Danima komunikacija prezentirao je 10 smjernica uz pomoću kojih svaki brend može postati i ostati karizmatičan.

Osvajač nagrade najboljeg oglašivača svijeta, Matt Biespiel zasluženo je bio prvo najavljeno ime ovogodišnjih Dana komunikacija. Kako bi najbolje predstavio ideju da je upravo karizma ključna za uspjeh brendova, za svoje se predavanje na festivalu pripremao tjednima unaprijed. Usto je za sudionike pripremio i malo iznenađenje –  dio prezentacije na hrvatskom jeziku.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Biespiel je okupljenima poručio kako je tajna efikasnog marketinga u karizmi i smislu za šarm te istaknuo: “Statistika vam potvrđuje jeste li u pravu, tehnologija daje svrhu onome što radite, ali jedino vas kreativnost čini posebnima.”

Damir Ciglar, član organizacijskog odbora festivala osvrnuo se: “Matt Biespiel ima puno toga za reći što svakako vrijedi čuti: od toga koliko su efikasnije kreativne kampanje od onih manje kreativnih, do toga kako najbolji radovi nastaju iz dugoročnog odnosa između oglašivača i agencije.”

Foto: Borna Filić/PIXSELL

U ulozi globalnog direktora marketinga, Biespiel je McDonald’su dvije godine za redom donio titulu najefikasnijeg brenda na svijetu, a na prestižnom međunarodnom festivalu kreativnosti u Cannesu, osvojio je nagradu koju svi oglašivači priželjkuju – onu za najboljeg oglašivača na svijetu. Kroz svoju je bogatu karijeru i izvanredne kampanje za McDonald’s, Visu i Olimpijske igre osvojio nevjerojatnih 88 Cannes Lionsa.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Na svom predavanju na Danima komunikacija “Why Your Brand Needs Charisma to Grow” prezentirao je 10 kreativnih smjernica pomoću kojih svaki brend može postati i ostati karizmatičan. Za Biespiela, tajna efikasnog marketinga leži u karizmi koju trebaju imati brendovi kako bi rasli te šarmu koji postiže autentičnost brenda.