KIKI radionica društvenog inoviranja

Mapiranje potreba i izazova profesionalca iz kulturno kreativnih industrija

Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca i Laboratorij za društvene Inovacije vas pozivaju na KIKI radionicu društvenog inoviranja koja će se održati u petak 13. siječnja u coworking prostoru BIZkoshnica, Ilica 71.

Društvene inovacije su nova rješenja (proizvodi, usluge, modeli, procesi, platforme i sl.) koja istovremeno odgovaraju na društvene potrebe i vode novom ili unaprijeđenom upravljanju resursima, kreiranju novih relacija i jačanju kapaciteta zajednice. Društvene inovacije potiču poduzimanje konkretnih akcija individualaca i zajednica te imaju pozitivan učinak na unapređenje društva.

Radionica je tematski orijentirana na sektor kulturno kreativnih industrija – dizajn, oglašavanje i tržišno komuniciranje, računalni programi, igre i novi mediji, elektronički mediji, film, fotografija, arhitektura, izdavaštvo, muzeji, galerije i knjižnice, zanati. Cilj je kroz strukturirani dijalog i interakciju identificirati ključne potrebe i izazove s kojima se u praksi suočavaju profesionalci i njihovi projekti te ustanoviti prioritetna područja interesa i djelovanja.

Osim snimke stanja, zaključci radionice će se koristiti u pripremi 3-mjesečnog KIKI Innovation Collab programa za podršku i razvoj samoiniciranim projektima u domeni kulturno kreativnih industrija koji imaju naglašenu komponentu društvene inovacije. Program se realizira kao aktivnost lokalnog eksperimentiranja u sklopu projekta Social Innovation Community financiranog iz EU programa Horizon 2020. u kojem je Laboratorij za društvene inovacije jedan od 12 partnera.

Radionica će okupiti studente, mlade profesionalce i stručnjake te predstavnike organizacija, akademske zajednice, institucija i poslovnog sektora, jer je raznolikost iskustava i mišljenja bitna dimenzija zajedničkog rada. Pozvani su i svi oni koji imaju konkretne projekte ili projektne ideje, a zainteresirani su za sudjelovanje u KIKI Innovation Collab programu.

Na radionicu se možete prijaviti najkasnije do 10. siječnja (utorak) putem online obrasca. Kako radionica može primiti ograničen broj sudionika svoje sudjelovanje najavite čim ranije.

KIKI zajednica okuplja dionike iz kulturno kreativnih industrija s ciljem umrežavanja, razmijene znanja i iskustva, poticanja suradnje i razvoja novih projektnih ideja. Uz networking događanja, zajednica se okuplja jednom godišnje na dvodnevnoj KIKI konferenciji koja se u 2017. po treći put održati u sklopu programa Tjedna dizajna Zagreb.

Raspored radionice, 13. siječnja

10:30 – 11:00    Predstavljanje projekta “Social Innovation Community”

11:00 – 11:30     Plan rada i upoznavanje sudionika/ca

11:30 – 12:30      Mapiranje: Izazovi KIKI zajednice

12:30 – 13:00     Pauza za kavu

13:00 – 14:00     Mapiranje: Potrebe KIKI zajednice

14:00 – 15:15     Ideacija: Definiranje prioritetnih tematskih područja društvenog inoviranja

15:15 – 15:30      Zaključci radionice

Radionicu vode i facilitiraju Matija Raos (HDNP), Mirna Karzen (SIL) i Stella Kalac (SIL).