Kreativna konferencija Forward Festival na svoju glavnu berlinsku pozornicu dovodi Stefana Sagmeistera

Renomirana konferencija međunarodne kreativne industrije – osnovana 2015. te posvećena kreativnosti, dizajnu i komunikacijama – održat će se 29. i 30. kolovoza u glavnom gradu Njemačke.

Foto: Niklas Schnaubelt

Godišnje okupljanje kreativne industrije ujedinjeno Forward Festivalom vraća se u Haus der Kulturen der Welt i prvi će se put održati u Berlinu ljeti. Predstavljajući više od 40 međunarodnih vrhunskih kreativaca, uključujući legendu grafičkog dizajna Stefana Sagmeistera, koji će održati svoje predavanje Now is Better s vizualizacijama koje potiču na razmišljanje o globalnim pitanjima. Na tri pozornice govornici će pružiti multidisciplinarnu inspiraciju, uvid u svoj kreativni proces te raspravljati o vrućim temama poput umjetne inteligencije u umjetnosti, budućim trendovima i važnosti praktičnog pristupa.

Foto: Nils Leon Brauer

Festival se održava 29. i 30. kolovoza u Berlinu, a najavljena su brojna velika imena industrije koja će održati predavanja za sudionike. Uz već spomenutog Stefana Sagmeistera na pozornicu će se popeti i Max Siedentopf, Nicole McLaughlin, Future Delux, Ariel Lu, Victor Hammarberg, Yoko Shimizu, Kelly Anna, Johanna Jaskowska i mnogi drugi.

Foto: Nils Leon Brauer

Za razliku od većine drugih konferencija, Forward Festival okuplja kreativne umove iz svih krajeva svijeta, nudeći insajderske uvide i neponovljivu atmosferu. Uz posebne sadržaje kao što su umjetnički performansi, izložbene zone, popratni događaji i afterpartiji, u središtu su predavanja stručnjaka. Fokus je na pronalaženju inspiracije, usmjerenosti na kreativnost i poticanju suradnje. Ne propustite ovu priliku za uranjanje u dinamičnu kreativnu scenu Berlina ovog ljeta uz više od 40 govornika koji će pružiti uvid u svoje kreativne procese i multidisciplinarnu inspiraciju.

Foto: Niklas Schnaubelt

Informacije o kotizacijama dostupne su na njihovoj službenoj stranici, a u ponudi su i grupne te studentske kotizacije.