Kreću prijave za treće izdanje IdejaX i Mixx natjecanja

15. siječnja 2013. otvorene su prijave radova za treće izdanje marketinških natjecanja IdejaX i Mixx, koja nagrađuju najkreativnije kampanje i radove u tržišnim komunikacijama u Hrvatskoj.

idejax logo15. siječnja 2013. otvorene su prijave radova za treće izdanje marketinških natjecanja IdejaX i Mixx, koja nagrađuju najkreativnije kampanje i radove u tržišnim komunikacijama u Hrvatskoj. Nagrade X vrednuju radove i kampanje u svim vrstama medija dok se nagrade Mixx dodjeljuju za radove realizirane isključivo u online medijima. Obje nagrade imaju poseban značaj za dobitnike, jer su potvrda kvalitete i kreativnosti njihovih autora i predstavljaju najbolje od domaće marketinške industrije.

Povodom početka prijava za natjecanja, predsjednik ovogodišnjeg žirija nagrade X, Vanja Blumenšajn izjavio je: “Festivali su prilike da  se podvuče crta i skenira industrija. Znamo situaciju, uvijek se nadamo pametnim, svježim idejama koje će unijeti optimizam. Ili barem podsjetiti sudionike tržišne utakmice da može (i mora!) bolje. Pravilnik je dorađen, broj nagrada manji pa očekujem konstruktivno žiriranje, manje populizma i više inzistiranja na izvrsnosti.”

mixx logoO dobitnicima nagrada Mixx ove će godine odlučivati žiri pod vodstvom Nikole Vrdoljaka, koji je izjavio: “Kako se digitalno tržište ubrzano mijenja, svake godine moramo prilagođavati natjecanje, pratiti trendove i dodavati područja koja su trenutno u fokusu. Za razliku od prošle godine uveli smo nekoliko izmjena od koji je najznačajnija promjena u kategorijama gdje smo pokušali proširiti područje koje obuhvaćamo. Danas je područje rada digitalnih agencija znatno šire pa smo to pokušali prikazati i u samom natjecanju. Cilj je bio omogućiti pristup i onim agencijama koje su specijalizirane samo za specifična područja, poput društvenih medija ili mobilnih platformi. Uveli smo i kategoriju ‘Inovativna upotreba tehnologije’ gdje ostavljamo prilično širok prostor za sve ideje koje su korištene u kampanjama, a koriste digitalne tehnologije.”

Natjecanja IdejaX i Mixx organiziraju zajednički HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) i IAB Hrvatska, a proglašenje dobitnika nagrada održat će se u sklopu nacionalnog festivala oglašavanja Dani komunikacija sredinom svibnja. Za natjecanje IdejaX mogu se prijaviti svi marketinški radovi realizirani u Hrvatskoj u razdoblju od 1. svibnja 2012. do 30. travnja 2013., a prijave radova primaju se do 30. travnja 2013. Cijena prijave za članove HURA-e iznosi 750 kn po radu, dok je cijena prijave za sve ostale prijavitelje 900 kn po radu. Za Mixx se mogu prijaviti kampanje, stranice i ostali radove koji su izvedeni u razdoblju od 1. siječnja 2012. do 15. travnja 2013. Prijava rada za Mixx natjecanje u kategoriji ‘Kampanje’ iznosi 750,00 kn, a u kategoriji ‘Ostalo’ 400,00 kn. Prijave za oba natjecanja moguće su putem internetske stranice www.danikomunikacija.com.