Ministar Horvat: “Želim pružiti punu i nedvosmislenu podršku nastavku svih mogućih komercijalnih aktivnosti”

"Gospodarske aktivnosti ne smiju stati", poručio je ministar gospodarstva svima koji djeluju u tržišnim komunikacijama – oglašivačima, agencijama i medijima, ističući važnost njihove uloge u ovakvim okolnostima.

Ministar Horvat obratio se Hrvatskoj udruzi društava za tržišno komuniciranje (HURA) i dopisom izrazio potpunu podršku djelatnostima komunikacijske industrije: Ovim putem želim pružiti punu i nedvosmislenu podršku nastavku svih mogućih komercijalnih aktivnosti, što podrazumijeva i oglašavanje, pridržavajući se naravno pritom odgovornog načina prodaje i kupnje. To se ponajviše odnosi na online prodaju i druge alternativne načine prodaje koji ne uključuju izravan kontakt između kupca ili korisnika te ponuditelja usluge.

Posebno je istaknuo: Industrija tržišnih komunikacija predstavlja snažan segment gospodarstva, čije komercijalne aktivnosti putem oglašavanja uvelike doprinose razvoju poslovanja samih proizvođača, a posredno i različitih agencija te medija, čija je uloga od krucijalne važnosti u ovakvim okolnostima.

Nastavno na izjavu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta gospodina Darka Horvata u emisiji RTL Danas 24. ožujka 2020., iz HURA-e je istoga dana u večernjim satima poslan dopis Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u kojemu stoji kako industrija tržišnih komunikacija ne može podržati nikakve pozive na zaustavljanje gospodarskih aktivnosti – što poziv na zaustavljanje oglašavanja svakako jest.

Iz HURA-e poručuju kako im je drago što je ministar gospodarstva prepoznao važnost udruge i oglašivačke industrije te da vjeruju kako će ovo ministarstvo, na čelu s ministrom Horvatom, uskoro izaći s mjerama kojima će pomoći industriji da prebrodi ovu novonastalu krizu.

HURA snažno zagovara nastavak svih mogućih komercijalnih aktivnosti, svakako na način koji je u potpunosti u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite te pomaže u zaštiti fizičkog i mentalnog zdravlja hrvatskih građana jer životi ne smiju stati iako se trenutno odvijaju u bitno otežanim okolnostima. Stoga je sa svoje strane i putem medija sve koji sudjeluju u industriji tržišnih komunikacija HURA već pozvala kako na maksimalno odgovorno ponašanje tako i na nastavak poslovnih aktivnosti u najvećoj mogućoj mjeri, u skladu sa svim preporukama Stožera.