MIXX Awards Croatia u potrazi je za najboljim digitalnim ostvarenjima: Viral i Video Advertising nove su kategorije

Prijaviti se mogu projekti koji su se provodili od 6. veljače 2023. do 25. siječnja 2024. godine, a pobjednici 14. izdanja natjecanja bit će proglašeni na svečanim dodjelama Dana komunikacija u Rovinju.

U tijeku je novo izdanje natjecanja MIXX Awards Croatia, koje već četrnaestu godinu u Hrvatskoj nagrađuje najbolje digitalne kampanje (Brand Awareness CampaignDirect Response and Lead Generation CampaignCross-Media Integration Campaign, Campaign Effectiveness Corporate Social Responsibility Campaignte alate/platforme u području tržišnih komunikacija (Best Digital ProductBest Media StrategyBest Branded ContentBest WebsiteBest SocialInfluencer MarketingViral, Video Advertising, Best Tech & InnovationBest Publisher Project)!

Nova natjecateljska sezona popratit će i recentna tržišna kretanja uvođenjem novih kategorija: Viral će okupiti kampanje koje su postigle izvanredne rezultate i najveću razinu potrošačkog engagementa u digitalnom okruženju objavom slike, videa ili drugog materijala; dok će kategorija Video Advertising prepoznati one prijave koje su produkcijom i korištenjem videooglašavanja i videoformata postigle kreativni iskorak iz uobičajene prakse pukog reproduciranja TV oglasa na digitalnim platformama.

Iako je digitalno tržište u Hrvatskoj prešlo dugačak put u ovih 14 godina koliko se MIXX nagrade dodjeljuju, od malog i posebnog segmenta na velikom medijskom tržištu do gotovo najbitnije grane oglašivačke industrije, sama važnost MIXX-a ostala je slična. Sudjelovanje i dobivanje nagrada na MIXX-u od suštinskog je značaja jer predstavlja priliku za prepoznavanje i afirmaciju izvanrednih kreativnih ideja i digitalnih strategija. Ovaj uspjeh ne samo da donosi prestiž i priznanje od strane stručnjaka u industriji, već i otvara vrata novim poslovnim mogućnostima i jača reputaciju kao lidera u digitalnom marketingu, poručio je Saša Škorić (Elektropionir), član Organizacijskog odbora natjecanja MIXX.

Natjecanje MIXX Awards Croatia, koje djeluje pod okriljem IAB-a Croatia – jedinstvene zajednice aktera na hrvatskom digitalnom tržištu i domaće adrese međunarodne organizacije IAB (Interactive Advertising Bureau) Global zadužene za unaprjeđenje i održavanje interaktivnog marketinga hrvatskoga tržišta na najvišem standardu – niz godina kvalitetno prikazuje presjek najboljega od domaće digitalne zajednice, a pobjednici će i ove godine u svečanoj atmosferi biti proglašeni na dodjelama nagrada Dana komunikacija.

Natjecatelje očekuje ukupno pet nagrada za kampanje i nagrada Best in Show, dok se najbolje digitalne alate/platforme nagrađuje s deset nagrada. Članovi žirija ocjenjivat će kombinaciju strategije, izvedbe, kreativnosti i postignutih rezultata. Sve one koji marljivo stvaraju razveselit će i posebna ponuda 4 + 1 – prijavitelji koji podnesu četiri prijave mogu još jedan projekt prijaviti bez naknade!

Redovni prijavni rok traje do 21. prosinca 2023., a prijave su moguće do 25. siječnja 2024. – kada završava kasni prijavni rok. Kvalifikacijski period obuhvaća sve projekte koji su realizirani od 6. veljače 2023. do 25. siječnja 2024. godine. Sve informacije o natjecanju, prijavnicu i pravilnik pronađite na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.