Na festivalu božićnih kolača i kolačića agencija Libra predstavila je tradicionalne vrijednosti na nov način

U bajkovitom ambijentu opatijske ljetne pozornice, koja je ovom prilikom postala prava zimska pozornica, u sklopu manifestacije Zima u Opatiji po prvi je puta održan Festival božićnih kolača i kolačića.

Slatko by PIKOU bajkovitom ambijentu opatijske ljetne pozornice, koja je ovom prilikom postala prava zimska pozornica, u sklopu manifestacije Zima u Opatiji po prvi je puta održan Festival božićnih kolača i kolačića. Prema Librinom konceptu, ovaj festival promiče tradicionalne vrijednosti i običaje, no prilagođene novom vremenu i načinu življenja, putem izrade i kušanja autohtonih kolača  koji su se blagdanima oduvijek pripravljali u našim krajevima.

Kako bi senzibilizirali lokalno stanovništvo za ovaj festival, Libra je poduzela niz aktivnosti koje su uključivale suradnju sa stanovnicima Opatije, od djece iz dječjih vrtića do seniora iz Kluba 60+. Za djecu su organizirane pedagoške likovne radionice Superbirds by Kristina Shelley Raković, kićenje bora ukrasima koje su sama izradila te nastup klaunice Karmelino koji ih  je posebno oduševio.

Podravka je, kao glavni pokrovitelj, sa svojim brendom Dolcelom održavala brojne radionice i kušaonice kolača i posjetitelje darivala božićnim tortama, kolačima i kolačićima, te čajevima iz svoje nove linije zimskih napitaka.

Pravi hit među djecom bile su i radionice izrade kolača Slatko by Piko, novog brenda  riječkog PIK-a, na  kojima su klinci radili  i pekli kolače i onda ih još tople jeli.

Nakon četiri dana bogatih događanjima, natjecanja u izradi kolača, koncerata, božićne glazbe i predstava, uz brojne posjetitelje i prekrasno vrijeme, Festival božićnih kolača i kolačića završio je donacijom namirnica opatijskom Marketu za potrebite čime je festival dobio i humanitarnu notu.

Izvrsna posjećenost festivala, sjajna atmosfera i oduševljeni posjetitelji potvrdili su uspješnost ovog koncepta, te namjere Libre  da Festival božićnih kolača i kolačića organizira i iduće godine.