Nakon završenog projekta “Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti” objavljen Digitalni priručnik

Krajem godine službeno završava projekt “Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti” koji je posljednjih 17 mjeseci provodila Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) u suradnji sa Zakladom Solidarna, Centrom Sirius i Udrugom IKS, a najvažniji su zaključci bili predstavljeni na okruglom stolu koji je održan u ponedjeljak, 18. prosinca u Društveno-kulturnom centru Petrinja.

Rezultate je predstavio voditelj projekta Marin Vlainić (HURA), a nakon njega su svoj rad na projektu predstavile Barbara Tolić Aušić (HURA), koja je dala sažetak svojih radionica o društvenim mrežama, Ivana Kumrić i Anja Zulić (Zaklada Solidarna), koje su predstavile svoju radionicu o fundraisingu i donatorsku kampanju za učenike zadruge “Lovreki” te Ivana Mostarac (Centar Sirius) koja je održala kratku edukaciju o mentalnom zdravlju.

Trajni je trag ovog projekta Digitalni priručnik koji nudi edukativne sadržaje korisne učenicima, mladima, učiteljima i pedagozima, kao i najvažnije zaključke pojedine radionice održane za djecu, mlade, studente i nezaposlene u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ovaj je priručnik značajan doprinos za odgoj i obrazovanje jer na jednom mjestu objedinjuje mišljenja stručnih osoba o temama kao što su sigurnost na internetu, cyberbullying, mentalno zdravlje, medijska pismenost, društvene mreže i (samo)zapošljavanje.

Priručnik ćemo podijeliti sa svim osnovnim školama u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bismo svima omogućili priliku da se educiraju o važnim odgojnim temama unatoč tome što nisu sudjelovali na našim radionicama za vrijeme trajanja projekta. Još uvijek možete donirati sredstva za opremanje i uređenje prostora učeničke zadruge “Lovreki”.

Digitalnom priručniku možete pristupiti na poveznici ili skeniranjem QR koda.

Sadržaj vijesti isključiva je odgovornost Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje – HURA-e u sklopu projekta Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 408.345,91 HRK / 54.196,82  EUR i iz Državnog proračuna u iznosu od 72.061,04 HRK / 9.564,14 EUR.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.