Natječaj za bespovratnih 38 milijuna kuna za projekte internacionalizacije poslovanja malog i srednjeg poduzetništva

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisalo je natječaj za sufinanciranje aktivnosti internacionalizacije poslovanja za poslovni sektor.

Cilj je ovog natječaja povećati sposobnost hrvatskoga gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela malih i srednjih tvrtki u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog poziva na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom 31. prosinca 2017. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38 milijuna kuna.

Poziv je namijenjen mikro, malim ili srednjim tvrtkama u skladu s definicijom utvrđenom u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe Komisije (EU) br. 651/2014.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku jest 100.000 kuna, dok je najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku milijun kuna.

Više informacija te natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv možete poslati isključivo pisanim putem na adresu e-pošte: [email protected].

Izvor: www.hgk.hr/internacionalizacijs-poslovanja-msp-najava.