Novi BalCannes Report: Objavljen kreativni pregled regije s najboljim oglašivačima i agencijama

Detaljni pregled ovogodišnjega regionalnog natjecanja kreativnosti, pod nazivom BALCANNES MOZAIK KREATIVNOSTI, obuhvaća niz regionalnih ljestvica s podacima o najboljim projektima, oglašivačima i agencijama u regiji, ali i unutar natjecateljskih zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Nakon što su proglašeni pobjednici natjecanja BalCannes, koje je na Danima komunikacija okupilo najbolje od kreativnosti u pet zemalja regije, na jednom su mjestu u BalCannes reportu 2024 okupljeni važni rezultati ovoga velikog natjecanja u kreativnosti. Agencije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije mogle su se natjecati u bogatom nizu od 17 kategorija u kojima i inače konkuriraju na tržištu za kampanje provođene tijekom dvogodišnjega kvalifikacijskog perioda, u kojima je bilo moguće osvojiti zlatnu, srebrnu ili brončanu nagradu.

Važnost BalCannesova izvještaja – osim što kreativno ujedinjuje regiju te potiče zdravu konkurenciju, razmjenjivanje znanja i iskustava, kao i otvaranje regionalnih horizonta, čime postaje istinski mozaik kreativnosti regije – leži upravo u činjenici da je sjajno zrcalo trenutnih struja na regionalnoj komunikacijskoj sceni, kao i tržištu, na čak 47 stranica.

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

POBJEDNICI NATJECANJA BALCANNES 2024

Podsjetimo, na Danima komunikacija u Rovinju Grand Prix osvojili su Jazavac i Utorak i Hemofarm fondacija za projekt Najvažniji poziv u životu. Titula najbolje agencije pet zemalja BalCannesa pripala je agenciji Imago Ogilvy, a najboljim oglašivačem proglašena je Hemofarm fondacija! Posebna nagrada Editor’s Pick Award, u selekciji predstavnika strukovnih medija iz regije, otišla je u ruke Studenca i agencije Imago Ogilvy za projekt EVERYBODY GUC GUC.

TOP 10 PROJEKATA NA BALCANNESU

U nastavku pogledajte kako izgleda ljestvica projekata koji su ostvarili naviše ocjene na natjecanju BalCannes 2024. Neki od projekata osvojili su jednak broj bodova, stoga dijele mjesto na ljestvici.

  1. Najvažniji poziv u životu / Jazavac i Utorak / Hemofarm fondacija / I. Market Mosaic / Health and Pharmacy
  2. U Bingu sam / Via Media / Bingo / I. Market Mosaic / Retail
  3. It’s Time for Your Time / Studio Tumpić/Prenc / Franc Arman / I. Market Mosaic / Alcoholic Beverages
  4. PIPI – A TOAST FOR EVERY ROAST / Imago Ogilvy / Pipi Beverages / I. Market Mosaic / Non-alcoholic Beverages
  5. Štark – I osmeh je tu / Ovation BBDO / Atlantic Grupa / I. Market Mosaic / Food
  6. Lepo je biti kmet / Agencija 101 / Ministry of Agriculture, Forestry and Food, Slovenia / I. Market Mosaic / Miscellaneous
    Najvažniji poziv u životu / Jazavac i Utorak / Hemofarm fondacija / II. Positive Change Mosaic / Community Care
  7. THE WHITE BOXES / Herman & partnerji / Mercator / I. Market Mosaic / Retail
  8. EVERYBODY GUC GUC / Imago Ogilvy / Studena / I. Market Mosaic / Non-alcoholic Beverages
  9. Munchmallow – Sav od igre / Žiška / Jaffa Crvenka / I. Market Mosaic / Food
  10. Na dobrom putu / McCann Beograd / Beogradska Filharmonija / I. Market Mosaic / Tourism, Culture and Leisure

TOP 10 OGLAŠIVAČA NA BALCANNESU

U nastavku pogledajte kako izgleda ljestvica oglašivača čiji su projekti ostvarili naviše ocjene na natjecanju BalCannes 2024. Neki od oglašivača osvojili su jednak broj bodova, stoga dijele mjesto na ljestvici.

  1. Hemofarm fondacija
  2. Studena
  3. Atlantic Grupa / Beogradska Filharmonija / Bingo / Čistoća Split / Franc Arman / Ministry of Agriculture, Forestry and Food, Slovenia / Pipi Beverages
  4. Croatia osiguranje
  5. Mercator / RBA – Raiffeisenbank Hrvatska
  6. A1 Serbia / Counseling office for Workers / Heineken / Jaffa Crvenka
  7. Heineken Hrvatska / Skateistan
  8. Burek Olimpija / ePlaneta / One Albania / Terra Hub / UNICEF Srbija
  9. Halkbank AD Skopje
  10. IKEA / Konzum / TZ Poreč

TOP 10 AGENCIJA NA BALCANNESU

U nastavku pogledajte kako izgleda ljestvica agencija čiji su projekti ostvarili naviše ocjene na natjecanju BalCannes 2024. Neke od agencija osvojile su jednak broj bodova, stoga dijele mjesto na ljestvici.

  1. Imago Ogilvy
  2. Jazavac i Utorak
  3. Agencija 101
  4. Ovation BBDO
  5. Bruketa&Žinić&Grey
  6. Leo Burnett Belgrade
  7. CTA komunikacije / McCann Beograd / Studio Tumpić/Prenc/ Via Media
  8. Herman & partnerji
  9. Žiška
  10. Futura DDB

SADRŽAJ REGIONALNOG REPORTA

U izvještaju su dostupne rang-liste najboljih projekata, oglašivača i agencija u regiji, kao i poredak unutar pojedinih zemalja. Potrebno je istaknuti i da Report pokazuje – s ljestvicama po rangu, a ne abecedno – kako razmišlja žiri oglašivača, kao i kako su projekte ocijenili članovi žirija iz agencijskih redova, a daje uvid i u stavove predstavnika strukovnih medija u žiriju. U poglavlju BalCannes Hall of Fame daje i detaljniji pregled projekata koji su, prema natjecateljskim kategorijama, osvojili zlatne, srebrne i brončane, kao i posebne nagrade BalCannesa.

PRIDRUŽITE SE MOZAIKU KREATIVNOSTI

Bilo da ste etablirana agencija ili se tek probijate na kreativnoj sceni, BalCannes je natjecanje na kojem možete pokazati i dokazati onima koji vas ne znaju zašto ste vrijedni. Na natjecanje se mogu prijaviti cjelovite, integrirane kampanje te pojedinačne, jedinstvene dijelove unutar kampanje koji predstavljaju jednu ideju. Upravo je BalCannes Report sjajna prilika da se pobliže upoznate kako s kreativnošću u regiji tako i s kriterijima natjecanjima te stavovima članova žirija – i pronađete svoju pobjedničku formulu koja će vas dogodine smjestiti na ove rang-liste.

REPORT PREUZMITE NA POVEZNICI, a više informacija o natjecanju, koje je već u pripremama za sljedeće izdanje, pronađite na službenim stranicama Dana komunikacija.