Novosti Sudnjeg dana 2014

Sudnji dan 2014. nastavlja utemeljenu tradiciju prijašnjih Sudnjih dana isticanja autorstva, nezavisnosti, fair play-a nagrađivanjem autora imenom i prezimenom.

SUDNJI_DAN_CETVRTI_VIZUAL_SMASH_1490Sudnji dan 2014. nastavlja utemeljenu tradiciju prijašnjih Sudnjih dana isticanja autorstva, nezavisnosti, fair play-a nagrađivanjem autora imenom i prezimenom. Žiri je i dalje Veliki žiri koji svojom brojčanošću osigurava nepristranost i objektivnost.

No, Sudnji dan 2014. donosi i promjene! Možda najvažnija promjena jest promjena kategorija unutar kojih se prijavljuju i ocjenjuju radovi; postoje nove i redefinirane kategorije.

Neki će s veseljem pozdraviti vijest da napokon postoji mogućnost prijave NEOBJAVLJENOG RADA ili više njih. Zna se da najbolje ideje najčešće završe u ladicama ili još gore – u smeću. Autor najboljeg neobjavljenog rada biti će adekvatno nagrađen.

Kategorija VELIKA IDEJA jest nova i najobuhvatnija kategorija jer obuhvaća prijavljene radove autora bez obzira na profesiju i/ili radno mjesto koje autor obnaša. Velika ideja jest kategorija koja nagrađuje tvorca ideje!

Kategorija SLIKA U POKRETU je nastala fuzijom starih kategorija ‘Snimatelj godine’ i ‘Animator godine’ s ciljem da pokrije puno više djelatnosti vezanih uz video produkciju. Sada i montažeri, VFX majstori i ostali imaju kategoriju za prijavu svojih najboljih ostvarenja.

U kategorija 3D ocjenjuju se radovi kod kojih najvažniju ulogu igra vještina i inovativnost pri korištenju raznih 3D programa. Za ovu kategoriju nije bitno da 3D majstor bude ujedno i autor originalnog dizajna, iako je iznimno važno da se ne krše autorska prava treće osobe.

Prijava radova je i dalje besplatna, no ako autor želi prijaviti više radova, svaki idući rad nakon prvog prijavljenog moguće je prijaviti s donacijom od 50kn.