O stanju u IT sektoru poslušajte na ovogodišnjem Split Tech City Festivalu

Dunja Ivana Ballon sudjelovat će na panel raspravi o profesionalnom usmjeravanju u IT sektoru.

U Ljetnom kinu Bačvice u Splitu 8. i 9. rujna održat će se treće izdanje Split Tech City Festivala u organizaciji istoimene udruge.

Riječ je o dvodnevnoj konferenciji posvećenoj tehnologiji i poduzetništvu, čije će treće izdanje ugostiti 23-oje predavača. Posjetitelji će moći uživati u 6 zanimljivih predavanja i 5 panel diskusija. Drugi dan posvećen je svim splitskim strancima pa će tako sav program biti na engleskom jeziku.

Očekujemo više od 300 posjetitelja, za koje smo se potrudili osmisliti što zanimljiviji događaj u kojem je sadržaj važniji od forme. Svoj dolazak najavili su brojni srednjoškolci i studenti, kao i već etablirana imena iz splitskog tehnološkog sektora, najavio je Toni Trivković, predsjednik udruge Split Tech City.

Među istaknutim predavačima su Ivan Burazin, Ante Dagelić, Biljana Cerin i Jan Bodnar.

Na Festivalu će stručnjaci obraditi teme poput započinjanja karijere u IT sektoru, budućnosti marketinga, utjecaja umjetne inteligencije na život i rad, poduzetništva u znanosti, gradnje međunarodne karijere u kibernetičkoj sigurnosti i mnogih drugih.

U pretprogramu prvog dana održava se panel rasprava Zašto i kako (ne) počinjati karijeru u IT sektoru tijekom krize?, na kojoj će kao panelisti nastupiti Marko Barić (Marcating), Antonio Perić-Mažar (Locastic), Nataša Kapov Kostovski (Mentoring Byte) i Dunja Ivana Ballon (HURA, IAB Croatia i Dani komunikacija).

Bit će zanimljivo čuti i panel raspravu o međunarodnoj strani Splita, ali ne sa stajališta turizma kako smo navikli, već kroz perspektive ljudi koji su doselili u Split iz raznih dijelova svijeta i svjesno ga odabrali kao svoje mjesto za život.

Dobit ćemo uvid u njihov dolazak u Hrvatsku i prilagodbu na život ovdje, prepreke s kojima su se susreli, inspiraciju koja ih je potakla da se bave poduzetništvom u Hrvatskoj, te pozitivne stvari kojima su ih Split i njegovi stanovnici natjerali da ostanu i ovaj grad zovu svojim domom, kazao je Trivković.

Sponzori događaja su IT tvrtke AGILO, GetByBus, Bitcoin Store i EPAM te Grad Split.

Iz Split Tech Cityja pozivaju sve zainteresirane da na vrijeme dođu do ulaznica, kojih je ostalo manje od 100.

Detaljnije informacije o predavačima, temama, programu Festivala te cijeni ulaznica dostupne su na web stranici https://split-techcity.com/festival.