Otvorene prijave za Croatia Effie 2013.

1. prosinca 2012. službeno se otvara natječaj za prijave radova za četvrto izdanje prestižnog marketinškog natjecanja Effie, koje nagrađuje najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima učinkovitosti i strateškog promišljanja komunikacije.

1. prosinca 2012. službeno se otvara natječaj za prijave radova za četvrto izdanje prestižnog marketinškog natjecanja Effie, koje nagrađuje najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima učinkovitosti i strateškog promišljanja komunikacije. Effie nagrade imaju poseban značaj za dobitnike, jer su potvrda ostvarenja zadanih ciljeva marketinških komunikacija.

Hrvatsko natjecanje Effie organizira HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) prema svjetskoj licenci Effie Worldwide organizacije, a proglašenje dobitnika održat će se u sklopu nacionalnog festivala oglašavanja Dani komunikacija sredinom svibnja. Na Croatia Effie 2013. natjecanju mogu sudjelovati marketinški radovi i kampanje realizirane u Hrvatskoj u razdoblju od 1. siječnja 2011. do 30. rujna 2012., a prijave radova moguće su do 31. ožujka 2013. Effie natjecanje priznato je u cijelom svijetu i provodi se u više od 40 zemalja, među kojima je hrvatsko izdanje posebno uspješno i kao takvo prepoznato i od Effie Worldwide organizacije. Stoga je ove godine, u suradnji s Effie Worldwide, projekt unaprijeđen u nekoliko segmenata. Najznačajnije među njima je uvođenje dva kruga žiriranja tj. predselekcija koja se vrši u prvom krugu isključivo temeljem rezultata i strateškog izazova.

Effie nagrade dodjeljuju se od 1968. godine na svjetskoj i europskoj razini (Global Effie i Euro Effie), te na nacionalnim natjecanjima u preko 40 zemalja diljem svijeta, kojima se 2009. godine pridružila i Hrvatska. U više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti. U dosadašnja tri izdanja ovog natjecanja u Hrvatskoj sudjelovale su stotine oglašivača i marketinških agencija, a dodijeljene su ukupno 44 nagrade. Sve informacije o pravilima i načinu prijave dostupne su na internetskoj stranici www.danikomunikacija.com.