Otvorene prijave za novu sezonu Eurobesta, a poznat je i sastav žirija

Prijave za veliko europsko natjecanje u kreativnosti Eurobest Awards službeno su otvorene, a objavljena su i imena stručnjaka koji će biti u žiriju 36. izdanja ovog prestižnog natjecanja.

Eurobest je natjecanje koje nagrađuje i slavi kreativna i učinkovita postignuća u Europi. Ove će godine pristigle prijave ocjenjivati 14 stručnjaka iz svih kutova europske komunikacijske industrije: predstavnici kreativnih agencija, proizvodnje i medija, konzultantskih tvrtki i brendova. Njemačka tvrtka Zauberberg Productions, prošlogodišnja dobitnica Eurobestove Zlatne palme prvi će put imati svoje predstavnike među predsjednicima žirija.

Oglašivačka agencija Wieden+Kennedy i tvrtka Mars Wrigley koje su se najviše puta dosad istaknule kao najuspješnije na međunarodnom festivalu Cannes Lions također će biti dio ovogodišnje postave žirija. Osim toga, najavljene su i novosti koje donosi ovogodišnje izdanje Eurobesta.

 

Tako će se zbog popularnosti videoigara na festivalu Cannes Lions uvesti nova gejmerska sekcija Branded Gaming u kategoriji Entertainment Eurobest Award. U ovoj će se sekciji nagrađivati projekti u kojima se igre koriste s ciljem postizanja konkretnih rezultata u stvarnom svijetu. Kategorija Media Eurobest Award također će dobiti novo lice, dok će se kategorija Mobile Eurobest Award ukinuti. Pritom će se važnost mobilnih uređaja istaknuti u ostalim kategorijama, na svim kanalima i u svim područjima.

Više informacija o kategorijama možete pronaći na poveznici.

Konačno, Eurobest je unaprijedio proces prijave: odsad će se u prijavama znatno veći naglasak stavljati na održivost, kulturni kontekst te DEI (raznolikost, ravnopravnost i uključivost).

Prijave za Eurobest traju do 19. listopada 2023. godine, a sve dodatne informacije o kategorijama i predsjednicima žirija možete pročitati ovdje.