Pet globalno relevantnih mislilaca, 15. svibnja u Zagrebu, govorit će u kojem smjeru se svijet razvija i kako to utječe na poslovnu zajednicu

O budućnosti poslovanja redovito se promišlja na konferenciji Future Tense powered by Lürssen, a ovogodišnji govornici najavljuju velike civilizacijske promjene: tehnologija drastično mijenja ustaljena pravila društva, a prijelaz prema održivosti jedna je najznačajnijih društvenih promjena od Drugog svjetskog rata.

Promjene dolaze, to je neupitno, poruka je futurologa, a za poslovanje je ključno koliko vješto i brzo će ih lideri provesti u svoje organizacije. Uz liderstvo, neizostavne teme su tehnologija i održivost, a poseban naglasak bit će na tome što znači biti čovjek u svijetu u kojem strojevi počinju raditi stvari koje su do sada mogli činiti samo ljudi.  O spomenutim temama, u Zagrebu će 15. svibnja govoriti globalno relevantni mislioci: Bugge Holm Hansen, Martin Kruse, Rahaf Harfoush, Costas Markides i Felipe Gomez.

Prilikom najave ovogodišnjeg izdanja, Manuela Šola, direktorica agencije Komunikacijski laboratorij koji stoji iza konferencije, izjavila je: Sretni smo što imamo priliku pozitivno utjecati na hrvatsku poslovnu zajednicu. Sada već nekoliko godina dovodimo svjetske mislioce u Zagreb koji s nama dijele globalno relevantna znanja u kojem smjeru se kreće svijet u kojem radimo i živimo. Ove godine konferencija je osnažena podrškom generalnog partnera, Lürssen Design Centra Kvarner, a koji će doprinijeti kvaliteti konferencije praktičnim primjerom što već danas čine da bi bili u korak s budućim promjenama.

Teuta Duletić, direktorica Lürssen Design Centra Kvarner naglašava: Konferencija Future Tense powered by Lürssen donosi ne samo znanja o smjeru svijeta koji se neprestano mijenja velikom brzinom, već i snažnu dozu motivacije, potičući vođe, donositelje odluka i stručnjake da hrabro preispituju svoje poslovanje, usvajaju transformacije kao prilike za rast te time osiguravaju otpornost na promjene u budućnosti. Odlučivanje što odbaciti postaje vitalno kako bismo se oslobodili tereta zastarjelih praksi. Dinamika ciklusa „učiti, odučiti se i ponovno naučiti” postavlja temelj za agilnost i uspjeh u nepredvidivom okruženju.

Konferencija Future Tense powered by Lürssen namijenjena je vođama, donositeljima odluka te stručnjacima koji se ne žele samo prilagođavati promjenama, nego žele pravovremeno imati znanje u kojem smjeru se svijet kreće kako bi aktivno oblikovali poslovanje, ali i svoje buduće uloge.

Strateški partner konferencije ugledni je institut za studije budućnosti, Copenhagen Institute for Futures Studies (CIFS), globalni  lider u promišljanju budućnosti i izradama studija o budućnosti.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.