Petra Krulc nova je regionalna direktorica strateškog kreativnog razvoja u Futuri DDB

Petra Krulc, jedna od najnagrađivanijih i najpriznatijih kreativnih liderica u Sloveniji te jedna od rijetkih regionalnih kreativnih direktorica nagrađenih Cannes Lions i Effie Awards Europe nagradama, pridružila se agenciji Futura DDB. Kao regionalna direktorica strateškog kreativnog razvoja, njezina glavna odgovornost bit će osigurati značajan iskorak  i izvrsnost kreativnog rada agencije na globalnoj razini, kako u Sloveniji, tako i u Hrvatskoj.

Ambicija Future je i dalje biti kreativni partner koji brendovima donosi rezultate s izvanrednim i učinkovitim marketinškim rješenjima. Zbog svog iskustva, Petra je neprocjenjiv stručnjak  za regionalnu marketinšku profesiju. Njenim dolaskom Futura je dobila snažan poticaj u strateškoj kreativnosti, a što će donijeti izvrsnost u rješenjima za naše klijente na međunarodnoj razini, istaknuo je Gregor Firbas, CEO u Futuri DDB.

Na mjestu nove regionalne direktorice strateškog kreativnog razvoja, Petra Krulc je poručila: Zbog zavidnih postignuća u posljednjih 30 godina, kao i znanja koje donosi partnerstvo s DDB mrežom, Futura posjeduje neprocjenjiv talent, vještine i iskustvo. Čast mi je i radost sukreirati strateški put i izvrsnost usluga agencije u skoroj budućnosti.

 Kao izvršna kreativna direktorica, Petra je radila u agenciji Grey više od 17 godina, gdje su ona i njezin tim osvojili mnoge nagrade i titule. Također je bila članica Europskog i Globalnog kreativnog vijeća Greya.

Sudjelovala je u brojnim lokalnim, regionalnim i međunarodnim žirijima priznatih oglašivačkih festivala, uključujući svjetski poznat London International Awards (LIA) u Las Vegasu. Bila je kolumnistica za Marketing Magazin, gostujuća predavačica na Fakultetu društvenih znanosti, a od 2018. do 2019. godine također i predsjednica natjecateljskog odbora Slovenskog oglašivačkog festivala.

U godinama nakon rada u agenciji Grey, kao članica izvršnog odbora međunarodne kreativne tehnološke tvrtke Celtra, Petra je vodila globalni kreativni studio, koji pruža digitalne usluge za Celtrine klijente kao što su adidas, Spotify, NBCU, Bloomberg i druge. Također, u 2022. godini vodila je globalni marketing Celtre.