PIKNIK: Nakon Stanforda, Piknik u Zagreb dovodi i predavače s Harvarda

Drugo izdanje Piknika, novog mjesta okupljanja komunikacijske industrije i businessa, u četvrtak 12. svibnja u Zagreb dovodi predavače s najslavnijeg američkog sveučilišta Harvard i donosi novost u programu - Domaćice.

Drugo izdanje Piknika, novog mjesta okupljanja komunikacijske industrije i businessa, u četvrtak 12. svibnja u Zagreb dovodi predavače s najslavnijeg američkog sveučilišta Harvard i donosi novost u programu – Domaćice. Nakon uspješnog prvog izdanja koje je okupilo više od tisuću ljudi, Piknik se ponovno održava u prostoru Johanna Francka na Trgu bana Jelačića s početkom u 20 sati.

Podjednako je velik interes i za drugi Piknik, na kojemu će glavni predavač Vladimir Bosiljevac, profesor na Harvard Law School i Harvard Business School, govoriti o životu u globalnoj korporaciji. Bosiljevac je diplomirao u Zagrebu, a karijeru je počeo u investicijskom bankarstvu i korporativnom sektoru. Na Harvardu predaje od 2009., od kada je pet godina uzastopno zabilježio najviši rejting među studentima zbog inovativnih predavanja o spajanjima i preuzimanjima, tj. konsolidacije raznih kompanija i imovina. S Harvarda na Piknik dolazi i Kyle Buffenmyer koji je sedam godina radio u menadžmentu holding kompanije al-Rajhi, u vlasništvu jedne od najbogatijih saudijskih obitelji, te za Monitor Group, konzultantsku kompaniju jednog od najslavnijih američkih ekonomista Michaela Portera.

„Predavanje Russella Siegelmana sa Stanforda na prvom Pikniku još uvijek se prepričava, a siguran sam da će jednako intrigantni i zanimljivi biti i predavači s Harvarda. S druge strane, i hrvatska komunikacijska industrija ima jako puno za ponuditi, a misija je Piknika povezivati najbolje iz svijeta s najboljim iz Hrvatske“, poručuje Nikola Vrdoljak, direktor agencije 404, koja je zajedno s agencijom Pepermint organizator Piknika.

U skladu sa svojim osnovnim usmjerenjem, drugi Piknik donosi i jednu novost: seriju predstavljanja najboljeg od hrvatske komunikacijske industrije pod nazivom Domaćice. Prvi termin Domaćica rezerviran je za agenciju Utorak, koju će predstaviti Jakov Vilović, te za Media Val, o kojemu će govoriti Mario Medek.

„Novost u programu su Domaćice koje od ovog izdanja postaju sastavni dio Piknika – time otvaramo prostor kolegama iz agencija da predstave svoje najbolje projekte, ideje i proizvode osmišljene za klijente, a koji su zabilježili uspjeh na tržištu. Bit će to svojevrsni show-off najboljeg od našeg tržišta“, izjavio je Tomo Ricov, direktor agencije Pepermint.

Piknik, naravno, ni ovaj put ne završava s predavanjima i predstavljanjima, jer nakon njih slijedi druženje i zabava uz DJ-ice Zeldu&Elu.

Sve novosti možete pratiti na Piknik Facebook eventu.