Planb.hr: Top 6 hrvatskih ekoloških ideja i proizvoda

jelena-bilus-600x340I mi se imamo čime pohvaliti kada je riječ o ekološkim proizvodima – proizvodimo ekološke kuće, električne bicikle, eko drvene kuće i zelena ideja nam nije strana, premda smo nešto od toga i ”uvezli”

U sklopu Zelene ideje, akcije Hrvatskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje (HURA) i partnera putem koje pomažu lokalnim ekološkim proizvođačima u njihovu nastupu na tržištu, samo za planb.hr Jelena Biluš iz agencije Studio Marketing JWT odabrala je šest hrvatskih ekoloških proizvoda i ideja na koje svakako treba obratiti pozornost. Sama Zelena ideja ima za cilj povezati lokalne ekološke proizvođače s marketinškim profesionalcima, učiniti njihove usluge dostupnima te potaknuti njihovo zajedničko djelovanje u ostvarenju dobroga cilja – pokretanju pozitivnih promjena u društvu i gospodarstvu.

1. Hrvatski sportski električni automobil
Malo tko ne zna za tvrtku Rimac automobili i njihov električni super sportski automobil koji potpisuje Mato Rimac. Proizvodi se u modernom pogonu u Svetoj Nedjelji pokraj Samobora, a konkurent je Ferrariju i Bugattiju. Moderan dizajn i tehnologija iz hrvatskih ruku, kao i mogućnost da ljubitelji brzine uživaju u svom hobiju bez zagađivanja okoliša, a i u puno jeftinijem aranžmanu, svakako su za pohvalu.

2. Greyp G2 električni bicikl
Električni bicikl nastao u istoj radionici kao i Rimac automobil sigurno će pomoći očuvanju okoliša i većoj kvaliteti života. Osim toga i izgleda odlično.

3. Odašiljači s autonomnim sustavom napajanja – Končar Hybrid Box
Ovaj proizvod koji je nastao u Končaru na inicijativu Vipneta, a koji je nagrađen na internacionalnim natjecanjima primjer je kvalitetnog zelenog proizvoda. Njegova je odlika raspoloživost energije od 99,9 posto, što je inače vrlo teško postići korištenjem obnovljivih izvora energije, poput sunca i vjetra.

4. Eko drvene kuće
Niskoenergetska gradnja, prirodni materijali i činjenica da ove kuće već na prvi pogled asociraju na zdrav život dovoljne su da se ekološke drvene kuće nađu na ovoj ljestvici. Proizvođača je više, pa za svoju idealnu ekološku kuću pitajte Google.

5. Iznajmi krov
Solarna energija je energija budućnosti i nema razloga da i osunčana Hrvatska ne bude dio lijepe priče o obnovljivim izvorima energije. Osim što njome možemo dodatno uštedjeti i što zahvaljujući njoj čuvamo okoliš, s ovom energijom možemo i zaraditi. Kako? Pogledajte na www.iznajmi-krov.com.

6. Drvene ekološke igračke
Svi roditelji žele da im dijete od najranije dobi razvija kreativnost, a to se nerijetko događa tijekom igre. I to ne one na mobilnom telefonu ili računalu već igre s pravim opipljivim igračkama! Upravo takve, one od prirodnih materijala, drva prije svega, razvija Zlatko Šebalj iz Rokovaca.

Članak je u cjelosti preuzet s portala PlanB