Popust za članove HURA-e: AI2Future konferencija

DRAP je i ove godine jedan od organizatora AI2Future, najveće konferencije o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj koja se održava 11-12.10. u Algebra Labu u Zagrebu.

Listu predavača predvodi Ramanathan Srinivasan, suosnivač tvrtke ZASTI.ai iz Indije koja funkcionira kao AI platforma za predikciju rizika i poboljšanje poslovne aktivnosti u područjima avio-industrije, zdravstva, osiguranja i sigurnosti. Osvajači su prestižnih natječaja, a jedni su od svega par startupa koji su ušli u akceleracijski program Airbus BizLaba. Vrlo važno područje AI etike predstavit će profesorica Virginia Dignum koja predaje Social Artificial Intelligence na Delft University of Technology u Nizozemskoj dok će najnovija istraživanja s NLP područja te kako ih pretočiti u poslovni projekt kroz prezentaciju istaknuti Roman Klinger, profesor na Institute for Natural Language Processing, Uni of Stuttgart.

Posebnu pažnju sigurno će izazvati dvije gošće koje imaju puno iskustva u radu sa startupima s AI područja. Iz Indije dolazi Vandhana Ramanathan suosnivačica WSquare, vrlo uspješne inkubacijske platforme za žene koja je uz brojne tehnološke programe nedavno organizirala prvi AI Hackaton za žene na kojem je sudjelovalo 100+ ženskih timova. Iz londonskog Startupbootcamp na konferenciju dolazi direktorica programa Tshidi Hagan. Njezino dugogodišnje iskustvo u mentoriranju, osiguravanju korporativnih ulagača i pružanju podrške startupovima u pronalaženju poslovnih modela bit će neprocjenjivo svima koji razmišljaju o osnivanju tvrtke na AI području.

Sve članice HURA-e mogu ostvariti 20% popusta na karte koje se mogu kupiti korištenjem koda AI2FUTURE_HURA20 na sljedećem linku: www.ai2future.com/events/artificial-intelligence-future-2018/.