Predavači iz tehnološke industrije na Web Summitu

Konferencija Web Summit, koja će se ove godine održati od 4. do 7. studenog 2019. u Lisabonu, okupit će razne predavače iz svijeta tehnološke industrije.

Upravo je najavljen dolazak Margrethe Vestager, europske povjerenice za tržišno natjecanje, koja se vraća na Web Summit nakon što je 2017. godine održala izlaganje o monopolu velikih tehnoloških kompanija poput Googlea i Applea.

Već dugi niz godina Web Summit radi na promjeni rodnog pariteta na svojim eventima, kao i osnaživanju žena diljem svijeta putem kultiviranja prilika za umrežavanje, programa mentorstva i općenito povećanja rodne raznolikosti i vidljivosti žena u tehnološkoj industriji, stoga ove godine šalju dosad najveći broj pozivnica (čak 20 000) ženama za sudjelovanje na svim eventima u sklopu konferencije. Uz Margrethe Vestager, ove godine dolaze i Katherine Maher, CEO Wikipedije, Kate Brandt, glavna direktorica održavanja u Googleu, Gillian Tans, predsjednica odbora u Booking.com te mnoge druge.

Njima će se na konferenciji pridružiti više od 900 govornika, među kojima se ističu Tony Blair, bivši premijer Ujedinjenog Kraljevstva i predsjednik Izvršnog odbora Instituta za globalne promjene, Jaden Smith, sin Willa Smitha i osnivač JUST Water, Wladimir Klitschko, bivši profesionalni boksač i osnivač Klitschko Ventures, Guo Ping, predsjednik Huaweia, Edward Snowden, predsjednik Zaklade za slobodu tiska i mnoga druga lica tehnološke industrije.

O Web Summitu

Prema Forbesu je Web Summit “najbolja tehnološka konferencija na svijetu“, Politico ga naziva “Olimpijadom tehnologije”, a Guardian “Glastonburyjem za štrebere”.

Kako ga god definirali, Web Summit, uz pomoć nevjerojatnog tima od gotovo 200 inženjera, podatkovnih znanstvenika, dizajnera, producenata, oglašivača i prodavača, srušio je okvire staromodne industrije stvaranjem nevjerojatnih softvera i organiziranjem spektakularnih evenata. Svojim radom iz korijena mijenja svijet oko sebe spajanjem talentiranih ljudi i inovativnih ideja.

Više informacija o Web Summitu možete pronaći na poveznici www.websummit.com.