Predstavljen program 9. Weekend Media Festivala

Preostalo je još manje od dva tjedna do početka 9. Weekend Media, koji se održava od 22. do 25. rujna pod pokroviteljstvom Adris grupe, a u sklopu kojeg HURA i ove godine organizira BalCannes.

14184319_1247655641922858_1004887234245230920_nNajveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije ponovno dovodi iznimno zanimljive predavače iz inozemstva, predstavlja nove trendove i pokreće najvažnija društvena pitanja. U organizaciji s HURA-om, na Weekendu sve marketingaše očekuje peti po redu BalCannes na kojem oglašivači ove godine odabiru najbolje projekte i agencije iz regije. Najboljih 25 bit će predstavljeno na glavnoj pozornici Weekenda u petak 23. rujna.

U programu 9. Weekenda posebno se ističe predavanje američkog futurista Garyja Whitehilla koji surađuje s poslovnim liderima, vladama i organizacijama u više od 60 zemalja svijeta, a koji će u Rovinju predstaviti svoju optimističnu viziju 21. stoljeća vođenog inovacijom, ujedinjenog kulturom i nadahnutog pravdom.

O ključnim trendovima i tome kako tehnologija mijenja ljudske živote na panelu „Budućnost je sada“ govorit će Krešimir Madunović iz Iskon Interneta, Sonja Popović iz SAP-a, Vladimir Sabo iz HEP-a i Anđelka Strajher iz Megatrenda. Što tinejdžeri očekuju od interneta i kako ga koriste, otkrit će panel Branimira Brkljača, a svoja iskustva s okupljenima će podijeliti i Milan Inić, jedan od najuspješnijih Youtubera s ovih prostora, čiji kanal Yasserstain ima gotovo 400 tisuća pretplatnika i preko sto milijuna pregleda. Budućnost promijenila glazbu, no jesu li te promjene pozitivne ili negativne te kako na to gledaju sami proizvođači glazbe, pokušat će odgovoriti glazbenici Robert Pešut Magnifico i Ida Prester, te Žarko Dimitrioski iz makedonske marketinške agencije Eden na Eden.

Reforma obrazovanja postala je u Hrvatskoj jedna od središnjih tema javne rasprave. Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme, o toj će temi raspravljati s Predragom Grubićem iz Adris grupe, Koradom Korlevićem iz Zvjezdarnice Višnjan i Josipom Ticom s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Detalje o programu i samom festivalu pronađite na: http://2016.weekendmediafestival.com/.