Predstavljeni Dani komunikacija – središnja hrvatska marketinška manifestacija

Zagreb, 20. veljače 2013. - Hrvatsko Udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatska podružnica Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB) detaljno su predstavili Dane komunikacija

komunikacija13_gos_200213Zagreb, 20. veljače 2013. – Hrvatsko Udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatska podružnica Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB) detaljno su predstavili Dane komunikacija – nacionalni festival marketinških komunikacija, koji će se održati u Rovinju, u hotelu Lone, od 16. do 19. svibnja 2013. Dani komunikacija objedinjuju dosadašnje manifestacije IdejaX i Effie u jedno događanje na kojem se promoviraju najbolji marketinški projekti u proteklom razdoblju i razmjenjuju iskustva o ulozi klasičnog i digitalnog oglašavanja u kreiranju poslovnih rješenja za razvoj gospodarstva.

Projekt su predstavili članovi Organizacijskog odbora festivala Damir Ciglar (HURA) i Jan Jilek (IAB), kao i Jadranka Ivanković, predsjednica žirija nagrade Effie, Vanja Blumenšajn, predsjednik žirija nagrade X, Nikola Vrdoljak, predsjednik žirija nagrade Mixx te Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, domaćina ovogodišnjih Dana komunikacija.

Damir Ciglar, predsjednik Uprave HURA-e, suorganizatora Dana komunikacija, izjavio je:  “Objedinjavanjem IdejeX i Effie-a, povezali smo ključne elemente ovih nagrada – kreativnost i učinkovitost – u jedno događanje za koje vjerujemo da će zaživjeti kao najvažniji stručni skup na području tržišnog komuniciranja u Hrvatskoj. Osim toga, ovim festivalom želimo i širu javnost upoznati s mogućnostima koje marketing može pružiti gospodarstvu i društvu u cjelini, što je bio i jedan od razloga odabira rovinjskog hotela Lone za novu lokaciju festivala, jer će se sudionici moći uživo uvjeriti kako dobro osmišljen koncept i marketinške aktivnosti rezultiraju poslovnom uspješnošću. Vjerujemo da ćemo novim konceptom festivala, atraktivnom lokacijom te vrhunskim predavačima privući još veći interes struke i javnosti te nadmašiti prošlogodišnje rezultate koji uključuju preko 240 prijavljenih radova i oko 1000 sudionika, okupljenih na IdejiX.”

Dani komunikacija u svom trodnevnom festivalskom programu nude brojna predavanja vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka iz područja klasičnog i digitalnog oglašavanja. Jedan od predavača je i Faris Yakob, nagrađivani strateg i kreativni direktor, kojeg je Clios proglasio jednim od 50 najboljih kreativaca na svijetu, a Fast Company jednim od 10 suvremenih Mad Mena. Mashable je proglasio njegov blog jednim od 10 najboljih blogova koje treba pratiti, a poznat je i po ulozi u filmu “The Greatest Movie Ever Sold”. Osim predavanja, dnevni program će uključivati radionice i diskusije na teme relevantne za struku, ali i društvo u cjelini. Na kraju svakog festivalskog dana organizirane su večernje dodjele prestižnih nagrada: Effie za najučinkovitije marketinške kampanje, X za najkreativnije radove realizirane u svim vrstama medija, MIXX za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju, te studentske nagrade IdejaXica.

Jan Jilek, predsjednik IAB-a, drugog suorganizatora Dana komunikacija, izjavio je: “Digitalno tržište ubrzano se mijenja i razvija, a u prilog tome govori i brojka od 79 radova koje smo zaprimili prošle godine za natjecanje Mixx. Iz tog razloga, ove godine nagradom Mixx obuhvaćamo šire područje digitalnih kampanja kako bismo omogućili pristup i onim agencijama koje su specijalizirane samo za specifična područja, poput društvenih medija ili mobilnih platformi.”

Jan Jilek je predstavio i cijene kotizacija za sudionike. Prijave sudionika počinju 20. veljače, a cijena kotizacije s popustom koji vrijedi za članove HURA-e, IAB-a, HUOJ-a (Hrvatska udruga za odnose s javnošću) i za klijente agencija HURA-e za vrijeme rane prijave (Early Bird) iznosi svega 999 kuna za cjelokupni program i vrijedi do 1. travnja, a nakon tog datuma pa sve do početka festivala kotizacija s popustom iznosi 1.499kn. Cijene kotizacija bez popusta su uvećane za 20 posto. Studentska kotizacija iznosi 199 kuna za vrijeme cijelog prijavnog roka. Maistra kao partner projekta osigurala je ponudu smještaja za sudionike po popularnim cijenama u svojim hotelima u Rovinju.

Sve informacije o natjecateljskom dijelu programa, cijenama kotizacija i prijavama sudionika mogu se pronaći na web stranici festivala: www.danikomunikacija.com.