Regionalni startup Aspida i Bruketa&Žinić lansirali prvu Angry Birds tipkovnicu za globalno tržište

Obožavatelji Angry Birdsa sada mogu imati vlastitu brendiranu i interaktivnu tipkovnicu s regionalne startup scene za sve iOS i Android uređaje.

Izzy ft. Angry Birds, najnovija aplikacija hrvatskog startupa Aspida, pod brendom Izzy, prva je tipkovnica s razvijenim gesture recognitionom, odnosno prepoznavanjem poteza prsta preko tipkovnice. Time se jednostavno i brzo iscrtavaju emotikoni i simboli bez izlaska iz glavne tipkovnice u onu sa simbolima, a potezi su osmišljeni da budu intuitivni i laki za pamćenje.

Uz uobičajene funkcije tipkovnice na koje su korisnici već navikli, ova pruža i novi doživljaj sa zvukovima i animacijama. Tako se tema iz filma Angry Birds može zasvirati prelaženjem prsta preko tipkovnice, a iscrtavanjem određenih poteza za 10 najčešćih emotikona, aktiviraju se animacije Angry Birds likova.

Trenutno postoje četiri skina za tipkovnicu – besplatni generički, na kojoj će se učestalim iscrtavanjem emotikona i simbola osvajati animacije s likovima iz animiranog filma Angry Birds, te tri druga skina (Chuck, Red i Bomb) s već postojećim svim animacijama. Prvih tjedan dana, kao poklon korisnicima, svi skinovi mogu se skidati besplatno na Apple i Google trgovinama.

Izzy je za promociju ove nove tipkovnice, odnosno za njezinu digitalnu strategiju i komunikaciju, ušao u partnerstvo s agencijom Bruketa&Žinić OM. Kampanja se u potpunosti odvija na društvenim medijima, Facebooku, Instagramu, YouTubeu i Twitteru, a u fokusu su videomaterijali s elementima iz filma.

Iza brenda Izzy stoji startup Aspida koji okuplja skupinu entuzijastičnih programera i dizajnera u Hrvatskoj i Makedoniji, gdje je baza za razvoj proizvoda, a ovo im nije prva tipkovnica. Takozvani gesture recognition razvili su za sve simbole na tipkovnici i za 21 emotikon, a sada su ih obogatili i animacijama. Izzy je posljednjih godinu dana već ostvario uspješnu suradnju s Hajdukom, 2Cellos i mnogim drugim izvođačima i sportskim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu, čije brendirane tipkovnice već postoje na tržištu. Sada u suradnji s finskim Roviom i njihovim Angry Birds, Izzy izlazi i na globalno tržište s proizvodom brenda koji je nadaleko poznat.