Rekordan broj sudionika na Danima komunikacija

Središnji nacionalni festival oglašavanja Dani komunikacija, koji se održava u hotelu Lone u Rovinju, okupio je preko 1400 sudionika iz Hrvatske i regije

Foto: Pixell

Foto: Pixell

Središnji nacionalni festival oglašavanja Dani komunikacija, koji se održava u hotelu Lone u Rovinju, okupio je preko 1400 sudionika iz Hrvatske i regije, koje u slijedeća dva dana očekuje bogat program uz gostovanja vrhunskih predavača, interaktivne radionice i dodjele strukovnih nagrada. Za nagrade X, Mixx, Effie i IdejaXica ove godine je prijavljen 261 rad iz područja klasičnog i digitalnog oglašavanja, te će se danas i sutra doznati koje su kampanje u Hrvatskoj u protekloj godini bile najučinkovitije, tko su agencija, oglašivač i kampanja godine, tko stoji iza najboljih digitalnih radova te koji studenti su predložili najbolju oglasnu kampanju za Vipnet.

O programu i očekivanjima od festivala danas su na press briefingu govorili Damir Ciglar, predsjednik Uprave HURA-e i Jan Jilek, predsjednik IAB-a, organizatori Dana komunikacija. Posebno su najavili prezentaciju istraživanja o reputaciji struke u Hrvatskoj i Srbiji zanimljivog naziva “Jesu li kod postolara najgore cipele’, koja će pokazati kako javnost percipira marketinšku struku u te dvije zemlje. Također, predstavili su bogat popratni program koji između ostalog uključuje digitalne izložbe radova natjecanja IdejaX i Mixx, izložbu radova Zelena ideja te partije i koncerte.

Organizatorima se pridružio i Kris Hoet, nagrađivani direktor jedne od najuspješnijih mladih kreativnih agencija u svijetu Duval Guillaume Modem iz Antwerpena, koja je na najznačajnijem međunarodnom festivalu kreativnosti marketinških komunikacija “Cannes Lions” u 2013. godini osvojila čak 10 Lions nagrada. Kris je govorio o ulozi hrabrosti u kreativnom pristupu i važnosti stvaranja kvalitetnog sadržaja koji će na digitalnim medijima potaknuti konverzaciju o brendovima.