Savjeti Mirjane Špoljar pomoći će vam da lakše pripremite božićne slastice

Najbolja hrvatska slastičarka otkriva kako da vam košarice glatko kliznu iz kalupa

mirjana-spoljar_cooking-show12Medenjaci, sitni, s kremom,  čokoladni… Bez obzira koji vam kolači bili najdraži, jedno je sigurno – pred nama je najljepše doba godine u kojem će i oni koji kažu da izbjegavaju slatko teško odoljeti mirisima koji se šire iz kuhinje.

Najbolje to zna Mirjana Špoljar – vladarica hrvatske slastistike koja svakog Božića za svoje najmilije priprema barem 15-ak vrsta kolača kojima je teško odoljeti. Protekle subote slastice je pripremala za posjetitelje Gooštiranja u sklopu Super Konzuma Radnička, uz malu pomoć omiljene TV voditeljice Karmele Vukov Colić, a agencija za odnose s javnošću Komunikacijski laboratorij dala je PR podršku radionici.

Posjetiteljima Konzuma koji su došli na vrijeme se opskrbiti namirnicama za nadolazeće blagdane Mirjana je, uz slatku okrepu, otkrila i par trikova koji će svima olakšati pripremu božićnih kolača.

„Često me pitaju koja je tajna dobrog kolača. Ukoliko se držite recepta i ne krenete „kemijati“ po svome, nema razloga da vam kolač ne uspije,“ savjetovala je Mirjana i pokazala kako napraviti tortu s jabukama i cimetom te slatke košarice od prhkog tijesta koje se tope u ustima.

– Prhko tijesto obavezno mora „odmoriti“ u hladnjaku, a ne smijete ga previše mijesiti jer će se raspasti. Najbolje će uspjeti uz margarin koji ne smije biti rastopljen kad ga povezujete s ostalim sastojcima. Upravo će margarin pomoći  da košarice glatko kliznu iz kalupa, otkrila je slastičarka koje je tijekom karijere, koja traje već više do dva desetljeća, radila slastice za kraljeve, prinčeve te slavne glazbenike i glumce.

Još slatke inspiracije očekuje vas na portalu Slastistika.hr, i u emisiji „Kratko&Slatko“ četvrtkom od 18 sati na RTL-u.

I, ne zaboravite Mirjanin savjet – kolač će uspjeti sve dok se budete držali recepta!