Sense Consulting i Bruketa&Žinić OM pokrenuli Design Thinking Hrvatska

design_thinking_hrvatska_2Vodeća hrvatska konzultantska kuća Sense Consulting i međunarodno nagrađivana kreativna agencija Bruketa&Žinić OM pokrenule su zajednički projekt Design Thinking Hrvatska. Riječ je o usluzi poslovnog savjetovanja koja se koristi svjetski priznatom metodom Design Thinking, a služi za stvaranje inovacija, razvoj inovacijske kulture i buđenje kreativnosti. Metoda pomaže tvrtkama da u današnjem nepredvidivom vremenu postanu agilnije i inovativnije poput Startupa.

“Inovacija i kreativnost ključni su faktori rasta poslovanja, no istraživanja pokazuju kako dvije trećine hrvatskih kompanija ne inovira jer smatra da im to nije potrebno, da je komplicirano i skupo ili da ne mogu svi biti inovativni i kreativni. Design Thinking metoda dokazuje da je svatko kreativna osoba i da kroz samo pet koraka možemo doći do opipljivog i tržišno testiranog prototipa neke ideje”, pojašnjava Vedran Antoljak, glavni partner u Sense Consultingu.

“Design Thinking nije rezerviran samo za dizajnere, ne radi se o dizajniranju već o kreativnom razmišljanju poput dizajnera, no nije riječ niti o pukom teoretiziranju, već o stvaranju. Bilo da je riječ o kratkoj radionici ili višemjesečnome projektu, kroz Design Thinking dolazi se do konkretnih rješenja koja u svome središtu imaju korisnika i njegove stvarne potrebe, a ne inovaciju zbog inovacije”, kazao je Nikola Žinić, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM.

design_thinking_hrvatska_1Design Thinking metoda je nastala kroz potrebu za pronalaženje inovativnih rješenja u dinamičnom poslovnom okruženju u kojem danas poslujemo, gdje tradicionalne metode i alati više nisu dostatni. Metoda je razvijena je na američkom sveučilištu Stanford, a primjenjuju je mnoge globalno uspješne kompanije poput Applea, IBM-a, Samsunga ili Procter&Gamblea, kao i brojne manje tvrtke i organizacije iz različitih branši, među kojima i neke u Hrvatskoj. IKEA je primjerice na principima Design Thinkinga prva počela proizvoditi namještaj tako da ga svaki korisnik može lako transportirati i sam složiti.

Design Thinking Hrvatska prvi je strukturirani i sustavan oblik poslovnog savjetovanja za organizacije i korporacije koji u zemlji i regiji koristi spomenutu metodu. Tim trenera Design Thinkinga Hrvatska educirao se na HPI School of Design Thinking pri Hasso Plattner Institutu Sveučilišta u Potsdamu i drugim cijenjenim institucijama na temu Design Thinkinga.

***

Sense Consulting vodeća je hrvatska konzultantska tvrtka koja je vlastita inovativna rješenja plasirala na tri kontinenta i u 17 država svijeta. Tvrtka savjetuje više od 300 tvrtki, organizacija i korporacija kojima je pomogla financirati i provesti projekte/investicije ukupne vrijednosti veće od 11 milijardi kuna. Sense Consulting dobio je nagradu UNDP-a za jedan od najboljih svjetskih projekata jačanja institucionalnih kapaciteta.


Bruketa&Žinić OM
druga je najučinkovitija neovisna reklamna agencija na svijetu prema Effie Indexu objavljenome u Cannesu 2012., američki Advertising Age proglasio ju je International Small Agency of the Year 2013. godine, jedna je od vodećih svjetskih neovisnih reklamnih agencija 2014. godine prema britanskome magazinu Campaign te ju je Lürzer’s Archive uvrstio među 200 najboljih dizajnera ambalaže na svijetu. Agencija je osvojila preko 400 domaćih i međunarodnih nagrada za kreativne komunikacije.

Više potražite na  www.designthinking.hr.