Što se krije iza novog vizuala Dana komunikacija?

Kreativni koncept osmislila je agencija Unex Grupa, a ilustraciju potpisuje Danijel Žeželj.

Ovogodišnji Dani komunikacija odražavaju cjelovit pogled na komunikaciju. Nakon integracije onlinea i offlinea, kreativnosti i učinkovitosti te Cannesa i Hrvatske, ove godine festival integrira oglašavanje i odnose s javnošću kroz nove programske sadržaje i predavače. U čitavu priču prigodno se uklopio vizual vrtuljka, simbol stalnog kretanja oko centralnog objekta, u ovom slučaju integracije.

Ujedno, vrtuljak je odlična poveznica s cjelovitom kampanjom 359,99˚. Preostali 0,01 stupanj koji bi zaokružio cjelinu, predstavlja težnju festivala da drži korak s trendovima u industriji, a kampanja poručuje „drž’te se čvrsto, ako stisak malo popusti izletjet ćete iz igre!“.

Unex Grupa, poznata zagrebačka agencija koja se bavi integriranim tržišnim komunikacijama, osmislila je kreativni koncept, dok ilustraciju potpisuje Danijel Žeželj. Stripovi, knjige i ilustracije ovog poznatog grafičkog dizajnera i ilustratora pojavljivale su se u magazinima i antologijama diljem svijeta. Žeželj trenutno živi između Zagreba i Brooklyna te pritom radi na novom strip serijalu za američkog izdavača Image.