Što zanima generaciju Z?

Rezultati istraživanja o klimatskim promjenama kažu kako 93 % mladih smatra da su klimatske promjene veliki problem, a više od 50 % ih se barem jednom tjedno informira o klimatskim promjenama. Njihovi stavovi i ponašanje jasno daju do znanja koliko su strastveni oko pitanja zaštite okoliša i klimatskih promjena. Mladi žele priliku da se njihov glas čuje i da aktivno sudjeluju u rješavanju problema. Paralelno, oni koji odlučuju, ne pitaju ih za mišljenje, ali nameću poruke. Kompanije i regulatori stoga imaju jedinstvenu priliku dati im taj prostor i raditi na tome da se smanji jaz u nepovjerenju – za zajedničko bolje sutra.

S tim ciljem, za najveći regionalni festival održivosti Greencajt, Energia naturalis studentima omogućava besplatne ulaznice za konferenciju koja će se održati 24. i 25. svibnja u Zagrebu. Energia Naturalis, jedan je od vodećih investitora u regiji, a od samog početka svog poslovanja potiče promicanje održivog razvoja, inovativnosti i dodatno ulaže u obrazovanje i znanje. Misija kompanije je svakodnevno informirati mlade i zajednicu kako bi u budućnosti rasla i stekla uvid u sve načine na koje možemo pridonijeti dugoročnom očuvanju okoliša.

Ovogodišnji Greencajt donosi mnogobrojne teme iz područja održivosti, a u različitim formatima govorit će predstavnici visoke politike, ekonomisti, stručnjaci za klimu, biznismeni, predstavnici medija, ali i znanstvenici, aktivisti, umjetnici i javna lica. Poseban naglasak stavljen je na sadržaj koji se obraća mladima.

Na konferenciju stiže mlada influencerica Gittemarie Johansen, stručnjakinja za zero waste način života koja će održati radionicu i uvesti prisutne u svijet brige o okolišu kroz razne primjere u svakodnevnom životu. Također, kroz program se otvaraju i teme poput; “Što mladi misle o nama?”, “Što da radim sa svim tim idejama? A da probam spasiti svijet?”, te  “Kakav svijet ostavljamo djeci?”.

 Za sve ljubitelje dobrog filma i glazbe dolazi priča iza imena “Aktivizam u umjetnosti: zašto je jedini “propjevao” Vojko V?”, panel na kojem će diskutirati poznati glumac Goran Bogdan, redatelj Dalibor Matanić, umjetnik Slaven Lunar i glazbenica Konstrakta.

Kako ne bi propustili inspirativne govornike, predavanja i panele, ispunite prijavnicu na vrijeme i osigurate svoje mjesto na konferenciji.

Sve dodatne informacije i detalje programa festivala možete saznati na službenim kanalima festivala .