Tele2 i iProspect lansirali prvu programmatic kampanju na Smart TV uređajima!

Digitalna agencija iProspect, dio Dentsu grupacije je početkom 2019. godine razvila mogućnost digitalnog zakupa na Smart TV uređajima.

Prvenstveno, zakup se odvija na Android TV uređajima i igraćim konzolama koje su spojene na Internet. Kada govorimo o korisnicima koji posjeduju Smart TV uređaje, to su u većini urbani korisnici, s višim prihodima. Dodatno, jedna od mnogih prednosti je ta što je oglas moguće preskočiti, što daje na uvid kolika je relevantnost kreative TV spota. Također, spot je moguće pozicionirati prije, za vrijeme ili poslije određenog sadržaja kojeg korisnici konzumiraju.

Podaci na temelju kojih se može zakupljivati oglas su: godine, spol, geolokacija,  točno vrijeme u danu, interesi i ponašanje pojedine osobe koja je u tom trenutku prijavljena na svoj account, te razni drugi parametri. To nam omogućuje komunikaciju s korisnicima i izvan njihovog doma, jer u većini slučajeva korisnici koriste isti account za sve svoje uređaje, tako da po prvi puta, zaista dobivamo 360 sliku bez obzira gdje se korisnik nalazi.

Tele2 je prepoznao inovativnost i priliku u ovoj vrsti zakupa, te je po prvi puta zakupljena programmatic kampanja na Smart TV uređajima: “Koliko para, toliko bona”. Kampanja je lansirana u veljači, isključivo prema korisnicima konkurentskih mreža, sa striktno definiranom frekvencijom s ciljem podizanja svijesti o tome da Tele2 bonaš za 110 kuna, zaista dobije 110 kuna i to bez naknade za pristup mreži. Tokom 3 tjedna kampanje, na ciljanoj skupini dosegnuto je 21.000 uređaja, a spot je u potpunosti pogledan 11.811 puta uz view rate (postotak pogledanog videa) od 57 %.

S obzirom na manju sklonost tržišta prema promjenama, ovo su zaista zadovoljavajuće brojke, koje se iz mjeseca u mjesec povećavaju, prateći tako i strana tržišta poput SAD-a.

iProspect je svoju prvu Programmatic kampanju napravio još 2015. godine, te uveo pojam programatskog zakupa medija na hrvatsko tržište. iProspect ubrzano razvija i prvi implementira nove tehnologije koje nisu usmjereni samo na tradicionalni zakup medija, a sve u svrhu povećanja poslovnih prihoda svojih klijenata.