Unex Grupa podržava obnovu vukovarskog Vodotornja

unnamedVukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva, projekt je obnove vukovarskog Vodotornja koji je u potpunosti opravdao svoje ime ujedinivši, zajedno s dijasporom, čitavu Hrvatsku. Svoju podršku pružila je i Unex grupa.

Osim konzervacije trenutnog izgleda, cilj adaptacije je Vodotornju vratiti njegovu funkcionalnost kroz sadržaje kao što su restoran, vidikovac i okolni park.

Naime, od svoje izgradnje 1968. godine Vodotoranj je bio i ostao iznimno važan objekt za stanovnike Vukovara. Iako je njegova primarna svrha bila opskrbljivati grad pitkom vodom, kasnije je služio kao izletište i vidikovac. Nakon što ga stotine projektila ne uspijevaju srušiti tijekom Domovinskog rata, Vodotoranj naposljetku postaje simbol stradanja i otpora.

Informacije o obnovi vukovarskog Vodotornja dostupne su na internetskoj stranici www.vukovarski-vodotoranj.org. U okviru komunikacijske podrške koju pruža, internetsku stranicu izradila je Unex Grupa.

Za projekt obnove dosad je uplaćeno 5.823.323,22 od potrebnih 16.700.000,00 kuna. Svoj doprinos projektu mogu dati svi zainteresirani pozivom na broj 060 9084.