Uskoro II Mini Woman.Comm konferencija: Sve što trebate znati o komunikacijama i marketingu u politici

Ova konferencija namijenjena je svim komunikatorima i entuzijastima koji žele otkriti tajne uspješne političke komunikacije i marketinga.

Woman.Comm, klub koji okuplja žene iz svijeta komunikacijske industrije regije s ponosom najavljuje drugu mini konferenciju posvećenu komunikacijama i marketingu u politici, koja će se održati 12. lipnja u Hotelu Europa u Sarajevu.

Zašto je važna komunikacija i marketing u politici?

Politika nije samo igra moći; ona oblikuje naš svakodnevni život i budućnost. Kroz dobru političku komunikaciju, možemo oblikovati javno mišljenje i jačati povjerenje javnosti u političke institucije. Politički marketing omogućava glas različitim skupinama u društvu, uključujući manjine i marginalizirane zajednice. Efikasne političke strategije podstiču veći angažman i učešće u procesima odlučivanja koji imaju direktan utjecaj na živote građana. S obzirom na predstojeće izbore, važno je razumjeti osnove političke komunikacije i marketinga.

Konferencija će kroz predavanja i diskusije pružiti teorijski i praktični uvid u temu. Stručnjaci iz komunikacijske industrije podijelit će korisne informacije, iskustva i savjete za efikasno sprovođenje komunikacije i marketinga u političkim strategijama. Na panelu Kako napraviti uspješnu političku kampanju? govoriti će priznati stručnjaci Ivana Marić, Julijan Komšić, Ejub Kučuk i Dragan Močević, koji će podijeliti svoje uvide i najbolje prakse iz oblasti političkog marketinga.

Jedan od posebnih gostiju govornika konferencije bit će Krešimir Macan, hrvatski komunikacijski savjetnik i predavač specijaliziran za krizno komuniciranje i strateško komuniciranje u politici.

Žene u političkom svijetu

Afirmacija žena u političkom svijetu prošla je dug put, što je dovelo do sve većeg broja žena aktivnih u političkom životu. Žene u komunikacijskoj industriji igraju ključnu ulogu, a njihova prisutnost u politici značajno utječe na prenošenje i primanje informacija. Mjere poput minimalnog broja žena na izbornim listama i mreže žena u politici pružaju podršku i poticaj ženama da se uključe u politički život. Na panelu Žene i komunikacija u politici govoriti će Meliha Mulahalilović Žiško, Željka Šulc i Marija Milić, koje će podijeliti svoje uvide i iskustva na ovu temu. Aktivističke uloge koje žene preuzimaju doprinose promjenama u zakonodavstvu i podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti.

Konferenciju će zatvoriti Haris Mujanović iz agencije Via Media, koja je bila kreator kampanje i video spota za bend Helem Nejse i pjesmu Glas.

Ulaznice za konferenciju dostupne su po cijeni od 150 KM + PDV. Za članice Woman.Comm kluba ulaz je besplatan uz obaveznu prijavu.

REZERVIŠITE SVOJE MJESTO

Sve upite vezane za konferenciju možete slati putem email adrese: [email protected].