Uz kvalitetu izvedbe profesionalaca, Bruketa i Ciglar ocjenjivat će i mlade nade industrije na prestižnom Cannes Lionsu

Nakon što je Davor Bruketa pozvan u Industry Craft Lions žiri Cannes Lionsa, a Damir Ciglar u Film Craft Lions žiri, obojica će postati dijelom još jednoga žirija – velikoga međunarodnog natjecanja Young Lions za kreativce do 30 godina.

Cannes Lions, najprestižniji međunarodni festival koji slavi kreativnost u industriji tržišnih komunikacija, objavio je sastav žirija za natjecanje Young Lions. Među cijenjenim panelom lidera i stručnjaka iz industrije, Davor Bruketa i Damir Ciglar izabrani su za članove žirija natjecanja Young Lions 2023, koje nagrađuje mlade kreativce do 30 godina, u kategorijama Design i Film. Obojici će ovo biti ovo druga ocjenjivačka uloga na ovogodišnjem festivalu, uz već najavljeno Bruketino sudjelovanje u žiriju Industry Craft Lions te Ciglarevo u žiriju Film Craft Lions. Ranije ove godine Bruketa je bio i u žiriju nacionalnog Young Lions natjecanja Finske.

Natjecanje Young Lions, ključna komponenta festivala Cannes Lions, osmišljeno je za izlaganje i slavljenje talenata mladih profesionalaca u industriji oglašavanja u dobi od 30 godina ili manje. Sudionici koji su prethodno pobijedili na nacionalnim inačicama istog natjecanja dobivaju kratak opis i izazov da razviju kreativna rješenja unutar ograničenog vremenskog okvira, pokazujući svoju kreativnost, strateško razmišljanje i sposobnost slanja dojmljivih poruka. Tako će se, nakon pobjede na Young Lions Croatia, natjecanju u Cannesu pridružiti i Jana Cvetko i Wana Kiiru iz Komunikacijskog laboratorija. Među natjecateljima hrvatske će boje braniti i Leopoldina Jovanovski i Mirjam Milas iz agencije Bruketa&Žinić&Grey, čiji je projekt na hrvatskom izdanju natjecanja zaslužio pobjedu u kategoriji Design.

Davor Bruketa i Damir Ciglar tako će se, kao prvi predstavnici iz Hrvatske ikada u ovom žiriju, pridružiti priznatim međunarodnim kreativcima. Njihovo imenovanje u još jedan kanski žiri, nakon stroge selekcije – osim činjenice da je hrvatska oglašivačka industrija prepoznata i međunarodno – naglašava i njihovu predanost njegovanju i podržavanju novih talenata u industriji. Veliko iskustvo i strast za kreativnošću čine ih idealnim mentorima mladim sudionicima, nadahnjujući ih da pomiču granice i stvaraju inovativna djela.