Vino za najstrpljivije – Teran Barrique zaključan u kutiji

“Aging like fine wine” jedan je od mnogih poznatih izraza koji ukazuju na to da vino, posebice crno vino poput terana, s vremenom postaje sve bolje. Projektom “Vrijeme je za tvoje vrijeme” Studio Tumpić/Prenc zaključao je vino Teran Barrique do sazrijevanja, kada će kupci moći uživati u njemu.

Vodeći se činjenicom da crno vino s vremenom sazrijeva i postaje bolje, kreativci iz Studija Tumpić/Prenc osmislili su projekt Vrijeme je za tvoje vrijeme i u zaključanu kutiju smjestili posebno izdanje vina Teran Barrique istarske vinarije Franc Arman.

Vino je, kao i cjelokupan projekt, predstavljeno ove godine na događanju organiziranom u suradnji s agencijom Abeceda komunikacije d.o.o.

Zbog svoje karakterističnosti, odnosno vremenskog odmaka, projekt je i dalje u tijeku, a brojni će vinoljupci i iduće godine čekati kako bi kušali novo vino.

Naime, zaključana kutija proizvoda otvara se tek nakon određenog vremena, a ideja je ovog dizajnerskog studija istaknuti važnost strpljenja i pozvati potrošača da u ovo užurbano vrijeme jednostavno – uspori.

Kao što je za proces stvaranja vina potrebno mnogo truda, rada i vremena, tako i za otvaranje ove boce te uživanje u punoći i rapsodiji okusa treba čekati pravi trenutak.

Kako bi kupac znao kada je kucnuo čas za to, pomoću QR koda na kutiji dostupna mu je aplikacija koja ga postupno uvodi u svijet vina i vinarije iz sela Narduči.

Do samog otvaranja korisnik pomoću 28 pomno osmišljenih poruka otkriva crtice o enologiji, povijesti obitelji Arman, koja seže unatrag 170 godina, najstarijoj vinskoj boci, procesu proizvodnje vina i karakteristikama vina koje će imati priliku kušati u za to predviđeno vrijeme.

Samim time i kupac, baš poput ovog prvoklasnog terana, sazrijeva i saznaje nešto novo, stoga do otvaranja boce nauči više cijeniti vino i čitav proces njegove proizvodnje.

Kada se približi ključan trenutak, aplikacija šalje šifru kojom će vlasnik Terran Barriquea moći otvoriti svoju premium kutiju, a na boci će ga dočekati poruka Vrijeme je za tvoje vrijeme jer – upravo je vrijeme ključno.

Projekt vješto spaja suvremeno doba s tradicijom. Za njegovu izvedbu koristi se aplikacija kao simbol današnje moderne tehnologije, ali samo kako bi se ukazalo na važnost tradicije i, bar na kratko, uz čašu dobrog vina u ruci, udaljilo pojedinca od modernog tempa života.