Vodeći stručnjaci za digitalno oglašavanje, mobilne medije i globalno vođenje klijenata na Danima komunikacija

Organizacijski odbor Dana komunikacija, najvažnijeg stručnog festivala iz područja marketinških komunikacija, koji će se održati u Rovinju, u hotelu Lone, od 16. do 19. svibnja 2013. najavljuje troje novih predavača

Dani komunikacija_logoOrganizacijski odbor Dana komunikacija, najvažnijeg stručnog festivala iz područja marketinških komunikacija, koji će se održati u Rovinju, u hotelu Lone, od 16. do 19. svibnja 2013. najavljuje troje novih predavača – Randalla Rothenberga, Richarda Bonner-Daviesa i Montyja Metzgera, koji će govoriti o globalnim i regionalnim trendovima u digitalnom i klasičnom oglašavanju te o mobilnim medijima i komunikacijama.

Randall Rothenberg predsjednik je i izvršni direktor IAB-a (Interactive Advertising Bureau), profesionalne udruge za interaktivni marketing u SAD-u. IAB je udruženje koje okuplja preko 500 vodećih interaktivnih kompanija poput Googlea, Yahooa, Microsofta, AOL-a, The New York Timesa koje su zaslužne za prodaju preko 86% online oglasa u SAD-u. Rothenberg je vrhunski strateg i konzultant koji posjeduje veliko iskustvo i znanje o tehnologijama, medijima i marketingu. Šest godina je bio urednik za tehnologije i urednik politike nedjeljnog izdanja u New York Timesa, a kao novinar i kolumnist pisao je o medijima i marketingu i oglašavanju. Deset je godina bio kolumnist u časopisu Advertising Age, i to na temu medija i marketinga, o čemu je pisao i u blogu na stranici www.randallrothenberg.com. Autor je knjige Where the Suckers Moon: An Advertising Story, koja na zanimljiv način govori o rođenju, evoluciji i smrti jedne oglašivačke kampanje.

Richard Bonner-Davies je predsjednik McCann WorldGroup grupacije za regiju središnje i istočne Europe koja uključuje više od 30 tržišta od Švicarske do Kazahstana. Posjeduje golemo iskustvo u radu s klijentima koji žele ujediniti dosljednost brenda na svim tržištima, u svim kulturama i kroz cjelokupni komunikacijski miks. Prije dolaska u McCann WorldGroup, bio je izvršni direktor grupacije ADV, najveće ruske neovisne kompanije za marketinške komunikacije. U Ogilvy & Mather proveo je 14 godina obavljajući niz funkcija, od kojih se ističu ona glavnog direktora Ogilvyja u Japanu te partnera u New Yorku. Radio je diljem svijeta na projektima iz različitih područja i industrija za klijente kao što su – Nestle, Unilever, P&G, Ford Motor Company, IBM te BP.

Monty Metzger je poduzetnik, savjetnik za ulaganja, “poslovni anđeo” i strastveni tragač za novim trendovima. Priznati je stručnjak za mobilne medije i komunikacije. Osnovao je agenciju Ahead of Time koja se bavi tehnologijama u nastajanju i mobilnim medijima te je pokrenuo think tank o budućnosti mobilnih medija i komunikacije MOCOM 2020 i izdao knjigu pod nazivom „Mobile Future @mocom2020: A collaborative vision of the future of mobile media“. Studirao je poslovno upravljanje u Njemačkoj i Švicarskoj te se vrlo rano specijalizirao za elektronički marketing. Pohađao je i tzv. Akademiju inovacija na Harvardskoj poslovnoj školi te je izaslanik na događanjima kao što su e-G8 Forum, DLD, Mobile Innovation Week ili Mobile Media World. Osnivač je nekoliko međunarodnih tvrtki, a menadžmentom se bavi više od 15 godina, između ostalog i kao savjetnik za ulaganja u nizu europskih ulagačkih fondova. Više o autoru se može saznati na njegovom blogu www.monty.de
Cijena kotizacija za članove HURA-e, IAB-a, HUOJ-a (Hrvatska udruga za odnose s javnošću) i za klijente agencija HURA-e s popustom iznosi 1.499 kuna. Cijene kotizacija bez popusta su uvećane za 20 posto. Studentska kotizacija iznosi 199 kuna za vrijeme cijelog prijavnog roka. Kao partner projekta Maistra je u svojim hotelima u Rovinju osigurala smještaj za sudionike po popularnim cijenama.

Sve informacije o natjecateljskom dijelu programa, cijenama kotizacija i prijavama sudionika mogu se pronaći na web stranici festivala: www.danikomunikacija.com.