Za članove HURA-e: Sudjelujte u webinaru o prijedlogu europskih regulacija greenwashinga

EACA, čija je članica i HURA s agencijama koje okuplja, poziva na diskusiju o regulativi Green Claims Proposal, tj. reguliranju takozvanih zelenih tvrdnji. Cilj je bolje razumijevanje načina na koje ćemo u budućnosti pristupiti tvrdnjama o utjecaju na okoliš i bolje shvaćanje izazova koje će to donijeti oglašivačima, ali i agencijama. Webinar će se održati 31. svibnja, 2023. od 15 do 16 sati.

Neki od istaknutih govornika na ovom webinaru predstavnici su Europske komisije i EACA-e: Malgorzata Golebiewska (voditeljica tima za ekološki otisak, Generalni direktorat za okoliš – Europska komisija), Eva Funcken (članica tima za ekološki otisak, Generalni direktorat za okoliš – Europska komisija), Alexis Bley (voditeljica javnih poslova, EACA) i Arianna Boccialone (asistentica za javne poslove, EACA).

Zašto je Uredba o tvrdnjama o prihvatljivosti za okoliš važna agencijama?

Greenwashing dosad nije bio zakonski detaljno promotren, što će se uskoro promijeniti, podržavajući i potičući kvalitetne prakse u oglašavanju. U narednim će godinama greenwashing biti zabranjen, a loše prakse sankcionirane. Stoga je ključno razumjeti pravila koja će stupiti na snagu, a EACA želi pružiti najbolje primjere u tranzicijskom razdoblju.

Koji je zakonodavstveni cilj?

Proizvodi i usluge koji se nude na tržištu Europske unije pod sve su većim povećalom i potrošača i regulatornih tijela kada je u pitanju ekološki otisak. Potrošači žele donijeti dobro promišljene odluke pri kupnji proizvoda, a europska regulatorna tijela poboljšati utjecaj oglašivanja na okoliš zahtijevajući od oglašivača da potkrijepe svoje marketinške poruke i pokažu usmjerenost komponenti svojih proizvoda na održivost.

Za sudjelovanje se registrirati možete na poveznici.