Zagreb Be There: Poznati umjetnici kao turistički vodiči kroz Zagreb

zbt_nove_ruteDalibor Matanić, Zlatan Vehabović, Ida Prester, OKO i drugi zagrebački umjetnici preporučili su turistima svoja omiljena mjesta u gradu koja su uvrštena u popularnu i međunarodno nagrađenu mobilnu aplikaciju «Zagreb Be There».

Turistička zajednica grada Zagreba je u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog osvježila svoju popularnu i međunarodno nagrađenu mobilnu aplikaciju Zagreb Be There s dvijema novim rutama Arty Zagreb i New Zagreb, a već postojeće rute obogatila je novim sadržajima. Riječ je o aplikaciji prvotno lansiranoj prošlog ljeta koja posjetiteljima Zagreba predlaže različite tematske puteve za obilazak grada, uz neka manje razvikana, a jednako zanimljiva mjesta, te uz nagrade.

Novu rutu Arty Zagreb sastavili su poznati zagrebački umjetnici. Tako je Zlatnom palmom ovjenčan redatelj Dalibor Matanić preporučio željeznički prijelaz na Trešnjevci na kojemu je snimao svoj film Fine mrtve djevojke, dok je slikar Zlatan Vehabović istaknuo kompleks sadržaja Studentskog centra. Street-art umjetnica OKO turiste je uputila na obližnji «Krivi put», popularni bar na Savskoj ulici. One koji na put ne idu bez knjige, u književni klub Booksa uputila je Ida Prester. Dobra mjesta za kupovinu, Croatian Design Superstore i Ulični ormar, preporučile su dizajnerica Ira Payer i modna dizajnerica Tamara Ivić. Glumica Hrvojka Begović označila je Preradovićevu ulicu, a CFSN DJ kolektiv otkriva turistima vrtni bar Swanky Monkey.

Druga nova ruta New Zagreb turistima otkriva Zagreb s druge strane Save. Među zanimljivosti Novog Zagreba su osim nezaobilaznog Muzeja suvremene umjetnosti uvrštene i Mamutica, Hrelić, muzej ulične umjetnosti u Sigetu, jezero Bundek, kineski paviljon na Velesajmu i šetnica uz Savu.

U već postojeću rutu Indie Zagreb dodane su galerija Greta, mural vodopada u Petrinjskoj, stara Badelova tvornica i Ljekarna «K crnom orlu». U rutu Hidden Zagreb dodani su Botanički vrt, Dom HDLU, secesijska kuća Kallina te muzej gljiva. Umjetnički paviljon, Hrvatsko narodno kazalište i park Maksimir dodani su u rutu Classic Zagreb.

Aplikaciju dostupnu na Android i iPhone uređajima možete preuzeti na: www.betherezagreb.com.

Aplikacija je ove godine osvojila nagradu MIXX na Danima komunikacija u Rovinju 2015. kao najbolja hrvatska mobilna aplikacija te nagradu na Tourism&Strategy festivalu u Parizu 2015. kao najbolja turistička mobilna aplikacija u Europi. Nastala je u suradnji Turističke zajednice grada Zagreba s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog, dok je za development bio zadužen Infinum.

Više o aplikaciji potražite OVDJE.