ZOO za Konzum: Najbolje iz Hrvatske

U 2020. godinu Konzum je ušao s novom komunikacijskom platformom čiji su autori kreativci iz agencije ZOO. Kampanja “Najbolje iz Hrvatske” na emotivan, poetičan i iskren način progovara o herojima svakodnevnog života, domaćim proizvođačima svih vrsta i veličina, o onima koji su ostali na zemlji i u zemlji te zajedno s Konzumom grade bolju budućnost u najljepšoj zemlji na svijetu.

Kroz ovu kampanju Konzum želi podržati domaće proizvođače, ali i osvijestiti kupce o važnosti i benefitima kupnje domaćih proizvoda. Insight iz kojeg proizlazi komunikacija izvučen je iz realnog konteksta domaćeg tržišta, na kojem Konzum prednjači po pozitivnim statistikama vezanim uz zastupljenost domaćih proizvoda. Čak 80 % voća i povrća koje se proda u Konzumu domaćeg je porijekla, čak 80 % svježe morske i slatkovodne ribe u Konzum dolazi od domaćih ribara i uzgajivača, a čak 70 % ukupne količine mesa Konzum nabavlja od provjerenih domaćih dobavljača i farmi.

U kreaciju kampanje, osim komunikacijskih stručnjaka iz ZOO agencije, bili su uključeni i redatelj Nikola Ležaić, direktor fotografije Aleksandar Pavlović, fotograf Damir Žižić, kompozitor Dubravko Robić i produkcijska kuća Švenk uz brojnu ekipu suradnika.

Ovo je prvi zajednički projekt ZOO-a i Konzuma kojim Konzum potvrđuje svoju poziciju  najvećeg domaćeg trgovca. Zato nam je, kao 100% domaćoj agenciji, iznimno drago što smo imali priliku sudjelovati u osmišljavanju komunikacije koja na pozitivan način pridonosi trendovima favoriziranja lokalnih proizvođača i trgovaca. – izjavio je Igor Mesarić, direktor ZOO-a.

Konzum tim:

Dunja Delić, Direktorica marketinga

Mia Kroflin, Rukovoditeljica brand marketinga

Maja Šarić, Rukovoditeljica digitalnog marketinga

Maja Madžarac, Rukovoditeljica trade marketinga

Ivan Širanović, Voditelj odjela komunikacija

Andreja Bokun, Voditeljica odjela dizajna

 

ZOO tim:

Goran Marošević, Client Services Director

Marin Ostojić, Kreativni direktor, Copywriter

Kristina Reksa-Novak, Art Direktorica

Dunja Huber, Copywriterica

Sandra Lavrić, Dizajnerica