Koja je granica dobrog ukusa između kvalitetnog naslova i klikbejta? Otkrili su nam Abeceda komunikacije i Webpower Adria

U tijeku je druga sezona e-Dilema! IAB Croatia na LinkedInu je pokrenuo ovaj serijal kolumni kojim želi proniknuti u niz važnih pitanja kojima se bavi domaća digitalna zajednica – a u novom izdanju čitajte o klikbejtu.

FOTO] [VIDEO] Nećete vjerovati… koja je tajna kvalitetnoga naslova! U vrijeme medijske hiperprodukcije i velike konkurencije za pažnju čitatelja i gledatelja – naslov je presudna (da ne kažemo prijelomna) točka, a nosi toliku informativnu težinu da čitatelji često nemaju potrebe ni kliknuti kako bi saznali više informacija. No koje su etičke granice i što naslov po vama nikako ne bi trebao sadržavati?

Okrenimo se umjesto toga dobrim praksama! Zamolili smo dvije komunikacijske stručnjakinje koje barataju različitim medijskim fomatima da nam otkriju više o tome koliko se pozornosti posvećuje naslovu i koliko je važan za uspjeh poruke koju žele prenijeti, bez obzira na to je li riječ o medijskoj objavi, vijesti ili newsletteru. Odgovore na ova pitanja, ali i tajnu dobroga naslova otkrile su nam Marina Bolanča (Chief Executive Officer, Abeceda komunikacije), koja je ponudila medijsku perspektivu, i Martina Šepić (Managing Partner & Director, Webpower Adria), koja nam je ispričala sve o kvalitetnim naslovima newslettera.

Tekst u cijelosti pročitajte na LinkedInu IAB-a Croatia, zapratite stranicu kako biste bili u tijeku sa sljedećim izdanjima kolumni i u komentarima se pridružite razgovorima!