Kontinuirani rast i kvaliteta: Učlanjenjem agencija Cvoke i Morgan Grey, HURA okupila rekordne 62 članice

Rastući broj članica HURA-e ukazuje na činjenicu da je sektor tržišnih komunikacija sve zastupljeniji i snažniji u kontekstu hrvatskoga gospodarstva, a povrh svega dokaz je legitimnosti, proaktivnosti i snažnoga glasa komunikacijske industrije koji uvažavaju donositelji odluka.

Foto: Vana Katančić

Na posljednjoj su se Skupštini HURA-e, održanoj 11. srpnja 2024. u Zagrebu, HURA-i pridružile dvije agencije, Cvoke i Morgan Grey, čime su se u Udruzi okupile čak 62 tvrtke članice te se pridružile snažnom kolektivnom glasu tržišnih komunikatora okupljenih u HURA-i, koji kvalitetom svoga rada niže uspjehe na domaćem tržištu, ali i inozemno.

Putem osposobljavanja, istraživanja, edukacije i razvoja HURA s agencijama članicama promiče dobru praksu u raznim područjima, od programa edukacije i usavršavanja agencijskih kadrova ili istraživanja koja redovito provodi pa sve do smjernica i preporuka najbolje prakse postupanja u industriji, poput provođenja natječaja ili suradnje s agencijom.

Pridružili smo se HURA-i točno u trenutku kad završavamo transformaciju naše agencije iz samo digitalne u full service i tajming zapravo nije mogao biti bolji. S jedne strane vidimo velik broj benefita za nas kao člana, a s druge strane silno nas veseli što ćemo moći doprinijeti razvoju marketinške industrije u Hrvatskoj i regiji. Pratimo sve dobro što HURA radi za industriju i svoje članove pa je odluka da budemo dio te priče bila logična“, pojasnio je Nebojša Grbačić (reKreativni direktor, kreativna agencija Cvoke).

Vjerujemo u zajedničko jačanje tržišnih komunikacija i podizanje standarda u industriji, stoga smo se učlanili u HURA-u. Kao vodeća udruga za tržišno komuniciranje u Hrvatskoj, HURA okuplja najbolje agencije koje se ističu kvalitetom, profesionalnošću i inovacijama. Morgan Grey sada je dio ove prestižne zajednice, što nam omogućuje pristup najnovijim industrijskim trendovima, edukacijama i istraživanjima. Naš cilj je unaprijediti naše usluge i pružiti klijentima vrhunske rezultate. Radujemo se suradnji s ostalim članicama i zajedničkom radu na unapređenju tržišnih uvjeta i standarda u Hrvatskoj, poručila je Andreja Vranješ (COO, Morgan Grey).

Foto: Vana Katančić

Učlanjenjem u HURA-u agencije za tržišno komuniciranje potvrđuju svoju legitimnost, neovisnost, poslovno iskustvo i veličinu, a poštuju i norme te preporuke HURA-e. Agencije HURA-e zastupaju više od 80% oglašivačkih budžeta u zemlji, nositeljice su brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a u sklopu HURA-e, među ostalim, sudjeluju i u zanimljivim edukacijama i važnim strukovnim inicijativama.