Preminuo Vladimir Čeh

Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja, vrstan marketinški stručnjak, začetnik velikih festivala i kultnih emisija, preminuo je u 77. godini.

Vladimir Čeh bio je kreativni direktor i partner u nekoliko agencija za oglašavanje te jedan od osnivača i prvih direktora festivala u Portorožu – današnjeg festivala Golden Drum. Autor je i kultne emisije 1, 2, 202 na postaji Radio Beograd te jedan od začetnika prvog komercijalnog glazbenog radija Radio 101.

Čeh je bio dugogodišnji predsjednik beogradskog ogranka IAA, član mnogih žirija te dio radne skupine za izradu prvog Zakona o oglašavanju. Dobitnik je priznanja Svaka ti čast Jugoslovenske radiotelevizije, kao i mnogih drugih priznanja: od lokalnih pa sve do nagrada i priznanja holivudskog, njujorškog i portoroškog festivala.

U Udruženju tržišnih komunikacija Srbije (UEPS) desetljećima je bio jedan od najposvećenijih članova, posebno u izazovnim razdobljima. Godine 1986. bio je predsjednik Udruženja, a UEPS-ovu nagradu za životno djelo primio je 2002. godine. Čeh je desetljećima bio sinonim najprije jugoslavenske, a potom i srpske kreativne industrije.