Održana radionica za predstavnike OCD-ova Sisačko-moslavačke županije o korištenju raznih digitalnih alata

U sklopu projekta "Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti" udruga HURA provela je sa svojim partnerima radionicu pod nazivom "Korištenje digitalnih alata za uspjeh organizacija civilnog društva".

U skladu sa širim ciljem projekta Digiceda, što je unapređivanje djelovanja organizacija civilnog društva iz Sisačko-moslavačke županije, održana je radionica na kojoj su se predstavnici OCD-ova imali prilike iz prve ruke konkretnije upoznati s digitalnim alatima koji im mogu pomoći u poslovanju.

Radionica je održana u online formatu na platformi Zoom 9. 10. 2023. godine, a vodio ju je Marin Vlainić, Social Media Manager u udruzi HURA.  Voditelj je sudionicima predstavio alate za marketing i komunikaciju, društvene mreže, alate za analitiku i alate umjetne inteligencije. Tako je, primjerice, među ostalim alatima za marketing i komunikaciju riječi bilo o mogućnostima za search engine optimisation (SEO), a kod alata umjetne inteligencije o ChatGPT-ju.

Nakon svake sekcije u kojima su pojedinačno predstavljene navedene skupine digitalnih alata sudionici su se mogli uključiti u interaktivne vježbe. Na kraju radionice predstavnici OCD-ova ispunili su evaluacijske upitnike koji su pokazali da radionici nitko nije dao ocjenu manju od 4. Analizom odgovora iz upitnika utvrđeno je također da su sudionici najviše cijenili konkretnost i primjenjivost primjera, kao i interaktivnost i otvorenu komunikaciju.

Sadržaj vijesti isključiva je odgovornost Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje – HURA-e! u sklopu projekta Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 408.345,91 HRK / 54.196,82  EUR i iz Državnog proračuna u iznosu od 72.061,04 HRK / 9.564,14 EUR.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.