Tri važne radionice o mentalnom zdravlju, društvenim mrežama u poslovne svrhe i pravnim aspektima (samo)zapošljavanja

Donosimo vam tri nove besplatne online radionice o društvenim mrežama u poslovnom kontekstu, pravnim aspektima (samo)zapošljavanja i mentalnom zdravlju, koje u sklopu projekta "Digiceda - abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti" provodi HURA sa svojim partnerima Centrom Sirius, Zakladom Solidarna i Udrugom IKS.

U sklopu Digicede je održan niz zanimljivih radionica, a sada tom projektu dodajemo tri nove radionice koje pokrivaju različite važne aspekte života – društvene mreže, pravne aspekte zapošljavanja i mentalno zdravlje. Radionice su besplatne za sve studente i nezaposlene, a održat će se na Zoomu. U nastavku pročitajte detaljniji opis radionica koje će se održati u studenom. Ako želite sudjelovati, slobodno se javite na [email protected].

Mentalno zdravlje i ovisnost o internetu

Mentalno zdravlje i ovisnost o internetu naziv je radionice koja će se održati 8. studenog na Zoomu od 10 do 13 sati, a Ivana Mostarac, mag.psych., sudionike će upoznati s pojmom mentalnog zdravlja i važnosti brige o mentalnom zdravlju za čovjekovo svakodnevno funkcioniranje. Kroz grupni rad i iskustvene aktivnosti naučit će različite strategije suočavanja s neugodnim osjećajima, kao i tehnike opuštanja.

Što mi jedan lajk znači u poslu – kako voditi društvene mreže u poslovne svrhe?

Radionicu pod nazivom Što mi jedan lajk znači u poslu – kako voditi društvene mreže u poslovne svrhe? održat će Eva Tetec, mag.psych., iz Izone agency, a sudionici će se upoznati s pojmom digitalnog marketinga, ponajviše oglašavanjem na društvenim mrežama. Razgovarat ćemo o prednostima i nedostacima ovog pristupa poslovanju, opcijama i mogućnostima društvenih mreža kao podrške poslovanju, vrstama objava i oglasa, ali trikovima stručnjaka i savjetima za što bolje i lakše komuniciranje s potencijalnim budućim kupcima putem društvenih mreža, a radionica će se održati 9. studenog od 11 do 15h.

Zapošljavanje – pravni aspekt

Radionica Zapošljavanje – pravni aspekt održat će se 10. studenog od 10 do 14 sati, a sudionicima će sve o pravni aspektima zapošljavanja u različitim organizacijskim oblicima, poput trgovačkih društava, obrta i samostalnih djelatnosti ispričati Ivana Delalić, mag. iur. Bit će predstavljen način osnivanja obrta, društva s ograničenom odgovornošću te jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću. Posebnu pažnju pridat ćemo samozapošljavanju te mjerama aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U okviru mjera za samozapošljavanje, objasnit ćemo kriterije koje nezaposlena osoba mora ispuniti kako bi ostvarila pravo na njihovo korištenje. Sudionici će imati priliku iz prve ruke saznati mogućnosti koje imaju na raspolaganju, te ograničenja na koja je potrebno obratiti pažnju pri ulasku u poslovni svijet, bilo kao radnik ili kao samozaposlena osoba.

 

Sadržaj vijesti isključiva je odgovornost Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje – HURA-e! u sklopu projekta Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 408.345,91 HRK / 54.196,82  EUR i iz Državnog proračuna u iznosu od 72.061,04 HRK / 9.564,14 EUR.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.