Nikola Žinić, predsjednik žirija Young Lionsa: U pritisku nastaju najbolje ideje

Titulu predsjednika žirija natjecanja Young Lions powered by Iskon za mlade profesionalce do 31 godine ove godine nosi Nikola Žinić, a za nas je odgovorio na nekoliko kratkih pitanja o kreativnosti, idejama, ali i kriterijima žiriranja!

Nova generacija nacionalne komunikacijske industrije uskoro će imati priliku konkurirati za titulu najboljih mladih kreativaca – otvorene su prijave za natjecanje Young Lions, koje će se održati online 7. i 8. svibnja 2021. u partnerstvu s Iskonom. Najbolji tim od dvoje kreativaca imat će čast Hrvatsku predstaviti na online natjecanju Cannes Young Lions! Prijave su otvorene do 30. travnja 2021., a prijavnica i sve druge informacije dostupne su na službenoj stranici natjecanja.

Predsjednik je ovogodišnjeg žirija Nikola Žinić (Bruketa&Žinić&Grey), a ususret skorom zatvaranju prijava i žiriranju koje nas očekuje u svibnju, zamolili smo ga da s nama podijeli svoje kreativne uvide i promišljanja o natjecanju i mladim talentima. Ako još uvijek razmišljate o prijavi na Young Lions powered by Iskon, sigurni smo da će vas njegovi odgovori motivirati – a vremena za oklijevanje nema jer uskoro dolazi vaša 24-satna prilika za dokazivanje da ste najkvalitetniji među mladim talentima komunikacijske industrije.

Krenimo od tima Vaše agencije – što ste prepoznali u natjecanju Young Lions powered by Iskon da Vas je motiviralo na prijavu svojih mladih zaposlenika?

Volim taj pritisak koji se stvori oko nastajanja ideja. Imaš 24 sata da napraviš ideju koju još nitko nije vidio. Kroz razne kolaborativne alate koje koristimo pokazalo se da u takvom pritisku nastaju najbolje ideje. Ovo je prilika da se mladi kreativci iz agencije usporede sa svojim kolegama iz drugih agencija.

Za njihov profesionalni razvoj to je dobar korektiv. Pobjednici sudjeluju u Cannesu. Biti tamo i raditi na zadatku s ostalim kreativcima iz cijelog svijeta iskustvo je koje želim svakom mladom kreativcu. Ovo je šansa koju treba iskoristiti.

Koja su Vaša očekivanja, iz pozicije ovogodišnjeg predsjednika žirija, od natjecatelja?

Očekujem sjajne uvide iz kojih nastaju neočekivane ideje. Ideje na koje ću biti ljubomoran u pozitivnom smislu. Veseli me vidjeti mlade kreativce koji su se pojavili na sceni, način na koji razmišljaju nove generacije.

A od žirija? 🙂

Dosljednost i beskompromisnost u kriterijima.

Da je sada pred Vama brief koji trebate riješiti u 24 sata i usrećiti sebe i svojeg šefa titulom najboljeg mladog kreativca, čime biste si olakšali kreativni proces?

Mislim da svaki kreativac ima neki svoj tajni sastojak za dolazak do ideja. U tih 24 sata važan je fokus. Dobra je analiza temelj. Nakon toga dolazi nagrada u vidu uvida i ideje.

Bilo bi zanimljivo vidjeti i kreativce starije dobi u ovakvom okruženju. Vidjeti koliko iskustvo pomaže da se u ovako kratkom roku dođe do super ideje. Možda da napravimo i Old Lions natjecanje za one 50+ kreativce. Taj se bazen kreativaca polako puni. 🙂

Sve informacije o prijavama dostupne su na službenoj stranici natjecanja.