Almir Okanović glavni kreativni direktor agencije BBDO

almir-okanovic

Almirovo imenovanje dolazi na valu niza uspješnih kampanja i priznanja koje je BBDO osvojio u posljednje dvije godine: na globalnim natječajima osvojeni su projekti kampanja za brend Staropramen (2015.) i za Hrvatsku turističku zajednicu (2014. i 2015.), na regionalnom natječaju projekt kampanje za Beck’s (2014. i 2015.), a na najprestižnijem hrvatskom strukovnom natjecanju Dani komunikacija nagrada IdejaX u kategoriji pića (2014.) i Grand PRix (2011.).

Almir je zadužen i za kreativno vodstvo vrlo uspješnih kampanja za Ožujsko pivo, kao što su kampanja za Svjetsko prvenstvo u nogometu i kampanja Hrvatski naglasci (Bednja, Čabar i Komiža), koja se upravo emitira na hrvatskim televizijskim postajama.

Osim rada na pivarskim brendovima, Almir Okanović potpisuje i kampanje za druge klijente BBDO-a, kao što su Podravka, Dukat, Privredna banka Zagreb, Intesa San Paolo Card, American Express, INA, Hrvatski autoklub, Hrvatska pošta, Ministarstvo unutarnjih poslova.

Almir ima desetogodišnje iskustvo u marketinškim komunikacijama. Svoju karijeru započeo je u agenciji Grey Worldwide, a od 2006. radi u BBDO-u, gdje je od 2010.-2015. obnašao dužnost kreativnog direktora.